Londense beurs helpt Londense beurs als enige Europese index aan winst

De Europese beurzen eindigen woensdag in het rood, met één uitzondering. De beurs van Londen wint 1,2 procent en dat vooral dankzij zichzelf.

Volgens geruchten zullen de Europese mededingingsautoriteiten de komende week de overname van de dataleverancier Refinitiv door de London Stock Exchange (LSE) goedkeuren.

De beursuitbater legde 27 miljard dollar (22 miljard euro) op tafel voor het bedrijf, maar moest eerst een oké krijgen van Europa. Die zag het namelijk niet zitten dat LSE zowel Refinitiv als de dataleverancier van de Italiaanse beurs in handen had. Nu die laatste verkocht is geraakt, lijkt de weg open te liggen om de deal goed te keuren. Het aandeel van LSE doet er 9,4 procent bij.

Telecom

In de Brusselse sterindex Bel20, die 0,2 procent verliest, staat de telecommer Proximus aan kop met een winst van 1,4 procent. Aan de andere kant staat de materiaalgroep Umicore met 3,4 procent verlies, op de voet gevolgd door Telenet dat 3,3 procent kwijtspeelt.

In Amsterdam wint de winkelpandenverhuurder Unibail-Rodamco Westfield 1,1 procent. Het bedrijf koopt voor 545 miljoen euro eigen obligaties in.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 0,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20