Londen bijna belangrijkste technologiecentrum ter wereld

Londen heeft in de technologiewereld belangrijke vooruitgang geboekt. Alleen de Amerikaanse metropool San Francisco staat nog hoger in de lijst met technologiesteden. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst & Young (EY) bij nagenoeg vijftienhonderd investeerders.

Inmiddels noemt 23 procent van de investeerders dat Londen het grote technologie-centrum van de toekomst. Alleen San Francisco haalt met een taal van 29 procent een beter resultaat. Op een derde plaats staat Shanghai met een score van 21 procent, gevolgd door New York (16 procent) en Peking (14 procent). “Vijf jaar geleden had niemand in Londen van een dergelijke score kunnen dromen,” zeggen de onderzoekers. “Financiële diensten blijven voor Londen cruciaal, maar sindsdien heeft ook technologie een belangrijke plek in de economie van de Britse hoofdstad verworven. Daarmee verhoogt Londen zijn aantrekkingskracht op de rest van de wereld. Er kan worden vastgesteld dat Londen zich op het gebied van technologie bijzonder dynamisch opstelt.”

Toekomst?

Er wordt aan toegevoegd dat Londen in Europa bovendien op de eerste plaats wordt gerangschikt voor directe buitenlandse investeringen. De Britse metropool haalt een score van 57 procent, gevolgd door Parijs (43 procent), Berlijn (29 procent) en Amsterdam (15 procent). De toekomst voor Londen oogt echter minder positief. Slechts 23 procent van de ondervraagden bleek voor volgend jaar positieve investerings-mogelijkheden te zien in de Britse hoofdstad, tegenover 27 procent vorig jaar. Bovendien bleek slechts 36 procent te verwachten dat de buitenlandse directe investeringen in Londen de volgende drie jaar zullen toenemen. Volgens Ernst & Young heeft een eventueel vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie een belangrijke invloed op die twijfels. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20