Lichte winsten op Europese beurzen, Agfa-Gevaert keert geen dividend uit

Na de rally van de afgelopen dagen, houden de Europese beurzen het woensdag bij lichte winsten. De Brusselse sterindex Bel20 doet er 0,51 procent bij.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 397 miljoen euro, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft onder meer te maken met de impact van de coronapandemie, die zich vooral op de drukactiviteiten laat voelen. Het bedrijf gaat de aandeelhouders geen dividend uitkeren. De opbrengsten – bijna 1 miljard euro – uit de verkoop van IT-activiteiten houdt Agfa-Gevaert bij. Het aandeel keldert 5,3 procent.

Op de brede Brusselse beurs zag MDxHealth de omzet in de eerste helft van dit jaar met 9 procent dalen naar 9,9 miljoen dollar. Voornamelijk de volumes van prostaatkankertests ConfirmMDx en SelectMDx zakten weg, met respectievelijk 12 procent en 48 procent. Vertegenwoordigers raken moeilijk tot bij de urologen, die op hun beurt minder patiënten op consultatie krijgen. Het aandeel wint 1,2 procent.

Kurzarbeit

In Amsterdam gaat Alfen 13,22 procent hoger. De producent van elektrische laadpalen werd tijdens het tweede kwartaal niet geconfronteerd met geschrapte bestellingen en profiteerde zelfs van de opkomende energietransitie. De omzet steeg met 47 procent tot 90,3 miljoen euro, dankzij onder meer een belangrijk contract bij Renault.

Tot slot heeft de Duits regering een akkoord bereikt om het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens corona te verlengen tot eind volgend jaar. Volgens Duits minister van Financiën Olaf Scholz zal de verlenging van de ‘Kurzarbeit’ ongeveer 10 miljard euro kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20