Licht verlies voor Europese beurzen, behalve in Brussel

Terwijl de Europese beurzen gemiddeld 0,2 procent lager openden, startte de Brusselse beurs met wat winst. De Bel20 koerst omstreeks 10.30 uur 0,34 procent hoger.

Melexis, de fabrikant van sensoren en chips voor de auto-industrie, pakte uit met een sterk eerste kwartaal. De omzet steeg forst tot 138,2 miljoen euro, al zou het zonder coronacrisis meer dan 140 miljoen euro geweest zijn. Het aandeel van het Ieperse bedrijf won meteen 5,8 procent bij de opening.

Ook Colruyt tekende een lichte stijging van 0,4 procent op. Dat heeft te maken met de verhoogde investeringen in windenergie. De familie Colruyt en de gelijknamige supermarktgroepen voegen hun windenergiebedrijven samen. De holding Virya Energy is eigenaar van Parkwind, dat dan weer ontwikkelaar is van vier Belgische windparken.

In het buitenland wint Carrefour 3 procent, na gunstige omzetcijfers in het eerste kwartaal. Ook in ons land steeg de omzet, voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2018. Remy Cointreau verliest dan weer 1 procent, als gevolg van de verwachtingen. De Franse producent van alcoholische dranken verwacht een omzetdaling van 50 à 55 procent. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa zal de vraag terugvallen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20