Indoorpark Legoland komt naar Docks Bruxsel

Legoland Docks Bruxsel
Melanie Wenger / Isopix

Fans van Lego kunnen binnenkort afzakken naar het winkelcentrum Docks Bruxsel in Brussel. Daar komt namelijk het nieuwe Legoland Discovery Centre. De Legoland-attractie komt op de plaats waar voorlopig MediaMarkt te vinden is.

Vanaf de zomer van 2022 zal je in Brussel het Legoland Discovery Centre kunnen vinden. Het is nog niet geweten wat het precies zal worden, maar we weten wel al dat Lego uiteraard centraal zal staan in de locatie in het winkelcentrum Docks Bruxsel.

Legoland Discovery Centre

Legoland Discovery Centre wordt een attractie van 3.000 m² in het winkelcentrum. Het gaat dus niet om een volwaardig pretpark, zoals later wel zou komen in ons land. Het Legoland Discovery Centre zal z’n deuren openen in de zomer van 2022. Voorlopig zijn er nog geen verdere details gekend van Legoland Discovery Centre, maar die zouden de komende maanden bekendgemaakt worden.

‘We zijn opgetogen dit nieuwe Legoland Discovery Centre in België te kunnen openen in samenwerking met Docks Bruxsel’, klinkt het bij Meike Lippert, directeur bij pretparkenuitbater Merlin Entertainments. ‘Onze thematische Lego-attracties zijn over de hele wereld een groot succes en bieden volwassenen en kinderen de kans om samen een leuke tijd te beleven in een fantastische wereld. We kijken ernaar uit om de komende maanden meer details te onthullen in de aanloop naar het verwelkomen van onze eerste bezoekers in de zomer van 2022.’

Legoland

Vorig jaar raakte bekend dat er een grote kans is dat er een volwaardig Legoland-park naar ons land komt. België is namelijk in de running om de volgende locatie van de pretparkketen te worden. Het zou daarbij gaan om de plaats waar de fabriek van Caterpillar gelegen was in Gosselies nabij Charleroi.