Legendarische talkshowhost Larry King overleden op 87-jarige leeftijd

Larry King (87), die de harten van televisiekijkend Amerika won met zijn langlopende talkshow Larry King Live, is overleden. Een oorzaak wordt niet gegeven, maar hij werd begin deze maand opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19.

De persoonlijke Twitteraccount van King maakte het nieuws zaterdag bekend.

King is vooral bekend van zijn eigen praatprogramma Larry King Live, dat hij van 1985 tot 2010 presenteerde op CNN. Een hoop prominenten passeerden de revue waaronder oud-president Barack Obama, maar ook de Russische president Vladimir Poetin nam plaats in de stoel van de eigenzinnige interviewer. En daarnaast interviewde hij ook bekende acteurs en zangers, altijd in zijn eigen stijl. Zijn vragen waren kort, direct en niet te ingewikkeld. Hij vond dat daar de beste antwoorden uitkwamen.

Hij begon zijn carrière eind jaren 70 als radiopresentator van het laatavondprogramma The Larry King Show, waarin hij luisteraars de hele nacht liet inbellen met hun verhalen.

Medische problemen

Begin januari werd King opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Of dat ook de doodsoorzaak is, is vooralsnog onduidelijk. Eerder vocht hij al tegen onder meer diabetes, hartaanvallen en longkanker.

Zijn vele medische problemen zetten hem ertoe aan om het Larry King-fonds op te richten in 1988, dat mensen die zich geen zorgverzekering kunnen veroorloven wil helpen met hun medische kosten.

Vijf kinderen

De presentator is acht keer getrouwd en heeft vijf kinderen. Twee daarvan, broer en zus Andy en Chaia, overleden kort na elkaar in de zomer van 2020. Andy (65) stierf aan een hartaanval in juli, Chaia (51) verloor het gevecht tegen longkanker in augustus. Hun moeder Alene Akins, een voormalig Playboy-model, overleed in 2017.

King laat nog drie zonen na: Larry Jr., Chance en Cannon. Sinds 2019 zat hij in een scheidingsproces met de moeder van die twee laatsten, de actrice Shawn Southwick.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20