Kredietkaart aanvragen zonder bank

Hoewel een kredietkaart al snel in één adem wordt genoemd met een bepaalde bank, kun je tegenwoordig ook bij steeds meer andere (financiële) instellingen, en zelfs winkels, terecht voor het aanvragen van een dergelijk handig betaalmiddel. Zo zijn er bijvoorbeeld telefoonmaatschappijen, tankstation- en winkelketens die hun klanten een eigen kredietkaart aanbieden.

Wat is een kredietkaart?

schermafbeelding-2016-09-13-om-13-18-36

Een kredietkaart is een dunne geplastificeerde kaart die qua grootte vergelijkbaar is met een bankpas. Deze kaart bevat allerlei informatie ter identificatie van de kaarthouder, zoals diens handtekening en een recente foto, maar eveneens de autorisatie van de gebruiker tijdens het doen van een transactie met de kaart en/of de daarbij behorende diensten. Vandaag de dag zal de informatie van een kredietkaart worden afgelezen door middel van een zogenaamde Automated teller machine, oftewel een ATM, een betaalautomaat in een bedrijf of een computer van de bank of een internet computer.

Waarom een kredietkaart aanvragen zonder bank?

Niet iedereen die een kredietkaart aanvraagt wil, of kan, klant worden bij een bepaalde bank. In bepaalde gevallen kun je dan wel terecht bij bijvoorbeeld een winkel. Dit kun je doen als de kredietkaart van een bepaalde winkelketen interessante voordelen voor je met zich mee kan brengen. Hierbij kun je denken aan leuke acties, interessante kortingen of een spaarsysteem waar je gebruik van wilt maken.

Alle kredietkaarten, dus ook de exemplaren die je niet aanvraagt bij een bank, hanteren eigen voorwaarden en tarieven. Om die reden is het dan ook belangrijk dat je de kleine lettertjes van de gebruiksovereenkomst en de algemene voorwaarden eerst nauwkeurig doorneemt. Je weet dan namelijk niet alleen wat je van de kredietkaart kunt verwachten, maar eveneens waar je je zelf aan dient te houden als je de kaart, of een bijbehorende dienst, gebruikt.

Weetjekan je geld lenen zonder bank?

Tip: vraag nu je eigen kredietkaart aan!

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Voordelen van een kredietkaart aanvragen zonder bank

Een kredietkaart aanvragen bij je eigen vertrouwde bank heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo ben je waarschijnlijk al wat meer vertrouwd met de aanbieder van de kaart en de manier van dienstverlening. Toch kunnen de voorwaarden en tarieven van een kredietkaart hier minder gunstig, of zelfs totaal niet aantrekkelijk zijn, in je persoonlijke situatie. Op zoek gaan naar een kredietkaart bij een andere aanbieder is dan zeker één van de mogelijkheden. Het aanvragen van een kredietkaart zonder bank heeft immers ook een aantal positieve kanten, te weten:

 • je hoeft niet eerst klant te worden bij een bepaalde bank, en je dus aan een bepaald bedrijf te binden, om een kredietkaart aan te kunnen vragen,
 • een kredietkaart bij een andere aanbieder kan voordelen bieden die niet bij een kaart via een bank aan worden geboden, zoals:
  • het sparen van punten bij elke euro die met de kredietkaart wordt betaald,
  • voordelen bij de aanschaf van producten bij het bedrijf dat de kredietkaart uitgeeft, zoals extra garantie,
  • bepaalde kortingen of acties.
  • Lagere kosten voor het gebruik van de kaart.

Door een kredietkaart aan te bieden, proberen veel bedrijven klanten aan zich te binden. Met een kaart van een bepaalde winkel op zak zul je immers veel eerder geneigd zijn om daar je inkopen te gaan doen en zo bepaalde voordelen mee te pikken.

De aanvraag van een kredietkaart zonder bank

Het aanvragen van een krediet verloopt, ongeacht of dit via een bank of een andere aanbieder gebeurt, in de meeste gevallen op een vergelijke manier:

 • je vult een aantal persoonlijke gegevens in en voeg bewijzen toe die je identiteit en de hoogte van je inkomen kunnen bevestigen, zoals een geldig paspoort of identiteitsbewijs en één of meerdere loonstroken,
 • de aanbieder van de kredietkaart zal je aanvraag in behandeling nemen en zowel een interne controle uitvoeren als je gegevens checken bij het CKP.

Vanaf dit moment kan de aanvraag twee kanten op gaan:

 • deze wordt goedgekeurd en binnen een bepaalde tijd ontvang je je kredietkaart en de nodige gegevens om deze te kunnen gaan gebruiken,
 • deze wordt afgewezen.

De reden voor een afwijzing kunnen van persoon tot persoon, en zelfs van geval tot geval, verschillen. Een aantal reden die vaak worden genoemd zijn:

 • maandelijks geen, of onvoldoende, vast inkomen,
 • de aanvrager van de kaart is nog te jong,
 • de aanvrager van de kredietkaart staat negatief genoteerd bij het CKP (de zogenaamde zwarte lijst), in verband met:
  • één of meerdere nog openstaande schulden,
  • betalingsproblemen (in het heden of het verleden),
  • wanbetaling (in het heden of het verleden).

Tips bij het aanvragen van een kredietkaart

Op het moment dat je besluit een kredietkaart aan te vragen, zowel bij een bank als een andere instelling, is het verstandig om de volgende tips ter harte te nemen:

 • maak vooraf een terugbetalingplan zodat je altijd weet waar je aan toe bent als er een schuld ontstaan door het gebruik van de kaart,
 • stop acuut de aanvraag van een kredietkaart als je twijfelt aan je terugbetalingmogelijkheden van een eventuele schuld,
 • wees eerlijk tegenover jezelf als je je financiën onder de loep neemt en schat de situatie eerder wat somberder in dan deze in werkelijkheid is,
 • beschouw een kredietkaart niet als een wondermiddel dat je in een oogwenk van al je (financiële) problemen kan verlossen. Het gebruik van een dergelijke kaart brengt immers ook bepaalde kosten met zich mee en dat mag je zeker niet over het hoofd zien.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20