Een kredietkaart aanvragen die past volgens jouw profiel

Ondanks de gevaren van het overmatig gebruik van kredietkaarten, zijn nog altijd een heleboel mensen gelukkig e gebruikers van dergelijke kaarten en het betaalgemak dat ze eveneens met zich meebrengen. Dankzij de enorme competitieve markt voor kredietkaarten is er echter een bijna onbeperkt aanbod ontstaan aan de meest uiteenlopende kaarten en bijbehorende mogelijkheden. In de praktijk blijkt het kiezen van de beste kredietkaart die aansluit bij een specifieke situatie dan ook vaak een overweldigende klus te zijn.

Wat voor type betaler ben je?

schermafbeelding-2016-10-04-om-19-06-33

De sleutel tot het bepalen welke kredietkaart in jou specifieke situatie het meest geschikt is, hangt dan ook vooral af van het soort persoon dat je bent op het gebied van het beheer van je financiën. Zo kun je bijvoorbeeld het soort betaler zijn dat elke maand het maximale, dus de volledige kredietkaartrekening, direct voldoet. Je gebruikt de kredietkaart dan alleen om tijdelijk wat meer financiële speelruimte te creëren.

Daarnaast kan het zo zijn dat je juist de kredietkaartrekening in zo klein mogelijke termijnen terug wilt betalen. De kredietkaart is op die manier een soort doorlopend krediet geworden waaraan je voortdurend geld aflost en er vervolgens weer opnieuw zaken mee financiert. Indien je van jezelf niet zeker weet tot welk type betaler je het beste gerekend kunt worden, kan de verstrekker van kredietkaarten je vast en zeker helpen.

Vraag online een kredietkaart aan (tip)

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Hoe de kredietkaartmaatschappijen hun klanten zien

In het verre verleden was het bankwezen van mening dat houders van kredietkaarten slechts onderverdeeld konden worden in een tweetal de groepen:

  • klanten die hun kredietkaartrekeningen direct volledig betaalden.
  • klanten die hun kredietkaartrekeningen meestal in termijnen aflosten.

Volledige betaling van de rekening

Marktleiders op het gebied van kredietkaartverstrekking zullen overigens maar al te graag zaken doen met de eerste klantengroep. Dit zijn immers mensen die hun kredietkaart zien als een regulier betaalmiddel. Zodra zij hun rekening ontvangen, zullen ze deze altijd volledig en op tijd betalen. Deze soort kredietkaarthouder zal echter nooit rente of verborgen kosten betalen omdat ze een hekel hebben aan het onnodig uitgeven van geld. In feite hebben deze mensen een lening gekregen van de kredietkaartmaatschappij op het moment dat ze een aankoop doen tot het aanbreken van de vervaldatum en de volledige rekening zal worden voldaan. De kredietkaart is voor deze mensen eigenlijk niets meer dan een aanvulling op het beheer van hun persoonlijke financiën. Voor de verstrekker van de kredietkaarten zullen deze kredietkaarthouder geld in het laatje brengen op de momenten dat er een transactie uitgevoerd wordt en er dus transactiekosten in rekening gebracht zullen worden. Hoe vaker de kredietkaart door deze klanten wordt gebruikt, hoe meer inkomsten de kredietkaartverstrekker heeft, ondanks het feit dat er geen schuld op wordt gebouwd waarover bijvoorbeeld rente betaald moet worden.

Betaling van de rekening in termijnen

De andere groep kredietkaarthouders zal gebruikmaken van de kaart vanwege het betaalgemak, maar eveneens vanwege de mogelijkheid tot gespreide terugbetaling van de rekening. Iedere maand betalen deze kaarthouders slechts een deel van het openstaande saldo, en vaak beperken zij zich zelfs tot het betalen van het minimale afbetalingsbedrag zodat ze de kosten van een aankoop over een zo lang mogelijke periode uit kunnen spreiden. In beide situaties zal de rest van de openstaande rekening naar de volgende maand(en) worden verplaatst. Gedurende de tijd dat er een openstaande rekening aanwezig is, zal er echter een rente op worden gebouwd over het nog niet afgeloste bedrag en eventuele nieuwe aankopen die met de kredietkaart zijn gedaan. De nieuwe aankopen zullen er immers voor zorgen dat er extra rente toe wordt gevoegd aan hun saldo, met als gevolg dat het steeds lastiger zal worden om de volledige schuld af te betalen. De meeste mensen die kredietkaarten gebruiken kunnen tot dit soort betalers worden gerekend.

Hoe beïnvloedt dit je keuze van een kredietkaart?

Als je tot de betalers hoort die de kredietkaartrekening direct volledig voldoen, dan is er geen enkele reden om de rente van een kredietkaart onder de loep te nemen. Het enige waar je in dit geval op zou moeten letten, zijn de maximale voordelen en beloningen die je met een bepaalde kredietkaart kunt krijgen. Hierbij kun je onder andere denken aan cashbackacties en spaarpunten in een loyaliteitprogramma. Ook is het zaak om te onderzoeken hoe je de kosten voor het gebruik van een kredietkaart kunt minimaliseren, bijvoorbeeld door de jaarlijkse vergoedingen en buitenlandse transactiekosten zo laag mogelijk te houden.

Als je een kredietkaartrekening echter gespreid terug wilt gaan betalen, dan moet je uiteraard wel letten op rente die hierbij zal komen kijken. Het is namelijk niet eenvoudig om een aanzienlijk kredietkaartschuld ineens af te lossen. Bovendien kan het gebruik van een kredietkaart voor dit soort betalers verslavend werken. Er zijn dan ook een paar belangrijke aspecten waar juist deze kredietkaartbetaler op dienen te letten voordat ze een kaart aanvragen. Het meest belangrijke aspect is uiteraard de rente die in rekening zal worden gebracht over het bedrag dat je open hebt staan.

Door een kredietkaart te zoeken die de laagste rente in rekening brengt, kun je immers gemakkelijker een schuld wegwerken, dan wanneer er een hoge rente zal worden berekend over de nog te betalen kredietkaartschuld. Meestal zullen deze kaarten echter niet veel beloningsmogelijkheden bieden vanwege het feit dat de rente anders nog hoger zou moeten worden om het kredietrisico van de verstrekker te minimaliseren.

Extra kredietkaartfuncties

Bij steeds meer kredietkaarten worden extra diensten geleverd. Deze kunnen niet alleen van kaart tot kaart, maar ook van verstrekker tot verstrekker sterk variëren. De meest belangrijke diensten die je bij een kredietkaart zou kunnen kiezen, hangen dan ook vooral af van je eigen prioriteiten en tot welk soort betaler je dient te worden gerekend. Belangrijke factoren die hierbij een rol spelen zijn onder andere:

De jaarlijkse kosten voor het gebruik van een kredietkaart

Hoewel de meeste mensen doorgaans veronderstellen dat kredietkaarten geen jaarlijkse kosten met zich meebrengen, worden er wel degelijk kosten voor het gebruik van een dergelijke kaart in rekening gebracht. Zeker de kredietkaarten die als extra dienst een uitstekend beloningssysteem hebben, rekenen elk jaar een bepaalde vergoeding voor het gebruik ervan. Gelukkig kunnen dit soort kredietkaarten aanzienlijk meer voordelen opleveren voor de gebruiker dan de kosten die elk jaar voor het gebruik worden gerekend.

Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP)

De rente is een belangrijke factor voor de groep kredietkaarthouders die hun kredietkaartrekening gespreid terug willen betalen. Deze rente bepaalt immers in welk tempo je je openstaande schuld af kunt lossen en wat de uiteindelijke kredietkosten zullen zijn. Om meerdere rentetarieven van kredietkaarten met elkaar te kunnen vergelijken, kun je het beste het jaarlijks kostenpercentage van alle kaarten tegen elkaar afwegen.

Uiteraard kan je kredietkaartsaldo van dag tot dag anders zijn waardoor de rente over een kredietkaartschuld zal worden berekend op basis van je persoonlijke gemiddelde dagelijkse saldo. Door de totale saldi van het aantal dagen van de kredietperiode bij elkaar op te tellen en hierover de rente berekent, dan kun je bepalen hoeveel rente je maandelijks dient te betalen. Deze maandelijkse rente zal ongeveer een twaalfde deel zijn van de jaarlijkse rente die op deze kredietkaartrekening berekend wordt. Door bij je zoektocht naar de ideale kredietkaart alleen kaarten te kiezen met een laag JKP-getal weet je vrijwel zeker dat je minder rente betaalt, dan wanneer dit getal aan de hoge kant is. Het vergelijken van de rente is echter in alle gevallen niet eenvoudig omdat een heleboel kredietkaartaanbieders uiteenlopende rentevoeten hanteren.

Inschrijfbonus

Een kredietkaart die bepaalde beloningen als extraatje aanbiedt, kan potentiële kaarthouder ook zogenaamde inschrijfbonussen in het vooruitzicht stellen. Als je je kredietkaartrekening in één keer terug wilt haan betalen, dan kun je op zoek gaan naar een kredietkaart met een grote inschrijfbonus omdat je je geen zorgen hoeft te maken over een hoge rente. Maar als je juist gespreid je kredietkaartrekening wilt gaan betalen, moeten dit soort bonussen direct gezien worden als een verleidingstruc voor de aanschaf van een kredietkaart met een hogere rente.

De laatste tijd hebben inschrijfbonussen stratosferische hoogten weten te bereiken die nog nooit eerder waar zijn genomen. Sommige kredietkaarten bieden nieuwe gebruikers zelfs in promoties 100.000 spaarpunten aan. De meeste nieuwe gebruikers van kredietkaarten zijn echter niet voldoende ervaren om goed te kunnen beoordelen wat hen te wachten zal staan als ze een dergelijke kaart aanvragen. Soms kunnen deze kredietkaarten met enorme inschrijfbonussen een eenvoudige manier zijn om spaarpunten te verdienen, zeker als je van jezelf weet dat je geen enorme bedragen met de kaart zult gaan uitgeven.

Saldo-transferkosten

Een bestaand saldo van de ene naar de andere kredietkaart overzetten is een methode die in het bijzonder vaak wordt toegepast door banken om bedrijven zover te krijgen dat deze direct hun volledig rekening af zullen betalen. De kredietkaarthouder wordt in dit soort gevallen vooral aangemoedigd om diens saldo over te brengen naar een nieuwe kredietkaart om op die manier te profiteren van een lagere rente in vergelijking tot die van de kaart die al werd gebruikt. In sommige gevallen wordt er zelfs 0 procent rente gehanteerd in de eerste maanden nadat de nieuwe kredietkaart in gebruik is genomen.

Sommige kredietkaartgebruikers maken zelfs gebruik van deze methode vanwege de lage beginrentes en verplaatsen hun periodieke kosten van de ene kaart naar de andere. Een groot nadeel hierbij is echter dat er eenmalig een transfersom betaald moet worden. Deze transfersom staat doorgaans gelijk aan een bepaald percentage van het saldo dat wordt overgedragen. De nieuwe rentekoers zal om die reden dan ook laag genoeg moeten zijn om de overdracht van het saldo te kunnen compenseren.

Ongewone transactiekosten

Transactiekosten zijn vergoedingen die in rekening gebracht worden door de meeste kredietkaarten op het moment dat je een aankoop doet. Vooral transactie in het buitenland zullen extra kosten met zich meebrengen omdat deze verwerkt moeten worden. Gelukkig wordt de lijst van kredietkaarten die geen buitenlandse transactiekosten in rekening brengen alsmaar groter. Als je regelmatig in het buitenland verblijft, dan kan dit een interessante factor zijn om op te letten als je een kredietkaart voor onderweg gaat kiezen.

Cashback- of spaarprogramma’s

Vrijwel alle beloningen die door kredietkaarten aan worden geboden bestaan uit de terugbetaling in contanten of uit de verstrekking van spaarpunten. Cashback acties hebben als voordeel dat deze in de regel erg veelzijdig, flexibel en het meest eenvoudig te verdienen zijn. De beste cashback kredietkaarten hanteren een terugbetaaltarief van 2 procent, en sommige kaarten bieden zelfs een nog hoger rendement in een van tevoren bepaalde beginperiode of voor specifieke uitgaven.

Aan de andere kant kun je met sommige kredietkaarten spaarpunten verzamelen en ontvang je een vast aantal punten voor elke euro die je met de kaart besteedt. Deze spaarpunten zijn vervolgens in te wisselen voor specifieke diensten of producten, zoals vliegtickets, hotelovernachtingen, elektronica, of cadeaubonnen. Je zult uiteindelijk dan ook moeten bepalen van welke spaarprogramma’s je het meest voordeel hebt en of deze programma’s je meer op zullen leveren dan de terugbetalingen van een cashbackkaart.

In de regel zal een dergelijk besluit afhangen van de relevantie van de beloningsprogramma’s in je dagelijkse leven. Wanneer je bijvoorbeeld veel reist zullen waarschijnlijk de beloningen aangeboden van een goede luchtvaartmaatschappij of een hotel meer aanspreken dan de terugbetalingen van een cashbackkredietkaart. Je moet je dan ook altijd bedenken dat beloningen het meest waardevol zijn voor mensen die hun kredietkaartrekening direct volledig betalen omdat dergelijke kaarten vaak een hogere rente hanteren dan de kaarten die door gespreide terugbetalers graag gebruikt worden. Voor deze laatste groep betalers zal een kredietkaart met een spaarprogramma juist verlammend kan werken en de schuld alleen maar hoger op kan drijven.

Begin rente

Een functie die kredietkaartgebruikers kunnen benutten die direct hun rekeningen helemaal willen voldoen, is een lage begin rente. Een heleboel kredietkaarten bieden een 0 rente, of een verlaagd begintarief aan voor nieuwe aankopen en overzetten van saldo gedurende een bepaalde periode. Zo kan een kredietverstrekker een verminderde beginrente rekenen over saldo-overschrijvingen in een bepaalde periode. Indien je op zoek bent naar een kredietkaart met een lage beginrente, dan kun je er zelfs voor kiezen om je volledige schuld af te lossen voordat deze beginperiode is beëindigd en zo veel kosten besparen.

Acceptatie van kredietkaarten

Niet alle kredietkaarten worden door ieder bedrijf of instelling geaccepteerd. Visa en MasterCard hebben echter een vrijwel wereldwijde acceptatie, terwijl American Express wat meer beperkt zal worden aanvaard. Op het moment dat je van plan bent om te gaan reizen, dan zijn er een aantal zaken dat je zeker moet weten als je een kredietkaart in het buitenland gaat gebruiken.

Beveiligde kredietkaarten

Een beveiligde kredietkaart is een kaart die over het algemeen aan zal worden geboden aan mensen met een beperkte leengeschiedenis, of een met een lage kredietscore. Deze kredietkaarten vereisen in veel gevallen namelijk een voorschot voordat er een effectieve kredietlimiet zal worden bepaald. Je kunt een beveiligde kredietkaart dan ook beschouwen als een soort mengeling van een krediet- en debetkaart. Net als bij een debetkaart kun je met een beveiligde kredietkaart niet meer geld betalen of opnemen dan er op dat ogenblik op je rekening staat. Tegelijkertijd is deze kaart uitgerust met alle aankoopbeveiligingen die door de wet aan een beveiligde kredietkaart zijn verbonden.

Een beveiligde kredietkaart kan onder andere worden gebruikt als je in wilt checken in een hotel of als je een auto wilt huren. Dit kan soms ook wel met een reguliere pinpas, maar vaak levert dit echter extra problemen op. Een beveiligde kaart daarentegen zal door bedrijven worden gezien als elke andere kredietkaart. Het kan dan ook een geweldig handig hulpmiddel zijn voor mensen die vooral willen profiteren van het betaalgemak en de bescherming die een kredietkaart te bieden heeft, maar dan zonder de mogelijkheid om een schuld te creëren.

Slechte kredietkaarten

Niet elke kredietkaart is een even handig hulpmiddel en soms kan het (onverantwoordelijk) gebruiken van een kaart je zelfs nog verder in de financiële ellende storten. Voor bepaalde kredietkaarten die op de markt zijn gebracht moet je echter altijd op je hoede zijn, zeker als je al eens te maken hebt gehad met betalingsproblemen en hoge schulden. Deze kredietkaarten zullen immers strenge sancties en hoge kosten hanteren. Je moet als wanbetaler, of iemand met veel betalingsproblemen, de verleiding goed kunnen weerstaan ​​om een dergelijke kredietkaart niet aan te vragen omdat deze je waarschijnlijk nog verder in de financiële problemen kan brengen.

Zakelijke of particuliere kredietkaarten

In het verleden was er bijna geen verschil tussen zakelijke- en particuliere kredietkaarten. Vandaag de dag echter bieden zakelijke kaarten minder bescherming aan de gebruikers. Op het ogenblik dat je dus een zakelijke kredietkaart aanvraagt, moet je je goed bewust zijn van deze tekortkoming. Indien je gewoon je zakelijke transacties wilt te scheiden van je persoonlijke kredietkaartuitgaven, dan is er geen reden waarom je een persoonlijke kaart niet voor dit doel kunt inzetten.

Andere kredietkaart extras

Een nieuwste trend binnen de wereld van de kredietkaarten is om minder tastbare voordelen bij de kaarten aan te bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld kredietkaarten die bij de meest uiteenlopende transacties allerlei voordelen aan bieden. Hierbij kun je onder andere dienken aan extra verzekeringen, beloningen bij het boeken van een reis tot aan voorrang bij het inchecken voor een vlucht. Voordat je een kredietkaart aanvraag die je erg uitgebreide voordelen aanbiedt, maar vaak ook hoge kosten met zich mee zal brengen, of je ook echt voldoende voordeel uit deze kaart kunt halen.

Online opties van kredietkaarten

Steeds minder mensen handelen zaken op papier af vandaag de dag. Een steeds groter aandeel van de aankopen en transacties verlopen eveneens steeds vaker via het internet. Bijna iedereen heeft tegenwoordig dan ook de beschikking over een eigen internetverbinding en de mogelijkheid tot internetbankieren. Ongeacht welke kredietkaart je hebt gekozen, in alle gevallen is het uitermate handig om je persoonlijke gegevens online te beheren. In je persoonlijke omgeving kun je dan kaarten inzien en beheren die door dezelfde kredietkaartverstrekker uit zijn gegeven. Hierbij maakt het geen verschil van welk kredietkaartnetwerk deze kredietkaarten gebruik maken.

Het kiezen van een kredietkaart bij je eigen bank kan verstandig zijn omdat je in de meeste gevallen dan eenvoudig geld uit kunt wisselen tussen je de kredietopening van je kaart, je betaal- en je spaarrekening. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om bepaalde transactie tussen deze producten automatisch te laten verlopen. Bovendien hoef je geen nieuwe website van een andere financiële instelling te leren kennen en bespaar je jezelf een heleboel moeite.

Hoe vind je de ideale kredietkaart?

Het vinden van de ideale kredietkaart is voor een deel een ware kunst, maar voor een ander deel ook echte wetenschap. Hierbij moet je je echter wel bedenken dat er geen enkele kaart beter zal zijn dan alle andere exemplaren in andere categorieën. Tevens zal niet elke kredietkaart voor iedereen even ideaal blijken te zijn. Door je mogelijkheden te kennen kun je echter de juiste criteria gebruiken om de kredietkaart te vinden die het meest geschikt is voor je uitgavenpatroon, je gewoonten en je leensituatie. Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder in 4 stappen uitgelegd hoe je de meest ideale kredietkaart vooreen specifieke situatie kunt vinden.

  1. Controleer je CKP score

Je eventuele score bij het CKP is een prima graadmeter om mee te bepalen welke kredietkaart het beste bij je persoonlijke situatie past. Hoe beter je score is, hoe groter de kans dat je aanvraag voor deze kaart, en eventuele extraatjes, zal worden goedgekeurd. Indien je notering bij het CKP anders is dan je had verwacht, dan kun je een controle uit laten voeren van je kredietgeschiedenis om te zien waardoor het probleem is veroorzaakt. Pas dan kun je namelijk gaan uitzoeken hoe je je kredietscore kunt verbeteren.

  1. Bepaal welk type kredietkaart je nodig hebt

Kredietkaarten kunnen grofweg in een drietal soorten worden verdeeld:

  • Kaarten die je helpen om een beperkt krediet kunnen verbeteren.
  • Kaarten die je op rentekosten laten besparen.
  • Kaarten waarmee je beloningen kunt verdienen.

De beste kredietkaart in je persoonlijke situatie is er één die beschikt over mogelijkheden die aansluiten bij je specifieke behoeften. Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld niet veel onderweg bent, dan zal zelfs de beste reiskaart ter wereld niet veel voor je kunnen gaan betekenen.

Kaarten waarmee je je krediet kunt verbeteren

Voor mensen die hun krediet uit willen bereiden of (opnieuw) een krediet aan willen vragen dan kun je een studentenkredietkaart of een beveiligde kredietkaart kiezen. Kredietkaarten voor studenten zijn ongedekte kredietkaarten die speciaal in het leven zijn geroepen voor studerende kaarthouders die nieuw zijn in de wereld van de kredietverlening die eenvoudiger in aanmerking komen voor deze kaart dan voor andere kaartsoorten. Verder zijn er nog beveiligde kredietkaarten die over het algemeen een bepaalde borg vereisen. Deze borg zal weer terug worden gegeven op het moment dat je kredietkaart hebt geüpgraded, of dit op hebt gezegd, zonder dat er zich betalingsproblemen voor hebben gedaan.

Kaarten waarmee je rentekosten kunt besparen

Op het ogenblik dat je wilt besparen op kosten van een kredietkaart dan is een lage rente of een inleidende 0 procent rente en constante laag rentetarief een goede optie voor je als je van plan bent deze kaart alleen te gaan gebruiken in noodgevallen, of als je een onregelmatig inkomen hebt en zo nu en dan wat extra financiële speelruimte nodig hebt. Een uitgekiend transferaanbod kan je helpen om schulden met een hoge rente af ​​te betalen zonder te veel kosten af te hoeven rekenen. Je dient je overigens wel te bedenken dat dergelijke aanbiedingen lastiger te vinden zijn op het moment dat je een gemiddelde, of ronduit slechte kredietkaart hebt.

Kaarten waarmee je beloningen kunt verdienen

Zodra je met een kredietkaart beloningen wilt verdienen, bijvoorbeeld in de vorm van spaarpunten of cashbackacties, dan zijn kredietkaarten die gekoppeld zijn aan een spaar- of loyaliteitsprogramma een goede zet. Zeker als je elke kredietkaartrekening direct volledig terugbetaald en dus niets te maken hebt met rentekosten. Dit soort kredietkaarten heeft in de regel wel hogere kosten, maar ook vaak een interessante inschrijfbonus. Verder kun je door het doen van transacties met je kredietkaart geld terugkrijgen op bepaalde producten of punten sparen voor kortingen of cadeaus.

De juiste criteria beperken je keuze

Om de kenmerken van bepaalde kredietkaarten te kunnen beoordelen en vergelijken, kun je vaak terecht op speciale vergelijkingswebsites. Op deze websites kun je aan de hand van je kredietscore en je maandelijkse uitgaven bepaalde kaarten eruit filteren. Uit de resultaten die vervolgens overblijven, kun je dan je uiteindelijke keuze maken. Er zijn een aantal vragen dat je jezelf kunt stellen als je de meest geschikte kaart voor je persoonlijke situatie snel wilt vinden.

  • Zal deze kredietkaart me helpen om een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen? Het aanvragen van een kredietkaart zal gemeld dienen te worden bij het CKP. Omdat dit bij wet is vastgelegd zul je hier niet onderuit komen en dus is het beter om een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen.
  • Hoeveel kost het om een kredietkaartaccount te openen? Aan bijna alle kredietkaarten zin bepaalde kosten verbonden, zoals de jaarlijkse vergoeding die betaald dient te worden om deze te kunnen gebruiken. De beloningen op deze kaarten zijn over het algemeen niet hoog genoeg om de ​​jaarlijkse vergoeding te overtreffen. Behalve als je een negatieve kredietgeschiedenis op wilt bouwen, kun je beter voorkomen dat je dergelijke kosten maakt. Voor beveiligde kredietkaarten, geldt dat hoe lager de borg zal zijn, hoe beter dit is om de kosten te drukken. De hoogte van de kredietlimiet kan direct worden gekoppeld aan de borgsom die je hebt voldaan.
  • Kan ik later eventueel overstappen naar een meer voordelige kredietkaart? Indien je een kredietkaart hebt gekozen waarmee je een schuld op hebt gebouwd, dan kan het voordeliger zijn om je kaart te upgraden naar een kaart met aanzienlijk gunstiger voorwaarden. Een positieve kredietgeschiedenis zal het eenvoudiger maken om over te stappen naar een andere kaart met een gunstiger looptijd en lagere kosten.

Conclusie

Na het lezen van bovenstaande informatie zul je er vast en zeker van overtuigd zijn geraakt dat het kiezen van de ideale kredietkaart soms er overweldigend kan zijn. Dit proces kun je echter ook een stuk eenvoudiger maken door rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en gewoonten.

Kortom: de beste kredietkaart voor je specifieke situatie zal afhangen van de vraag of een evenwichtig gebruiker van deze kaart zult zijn. Voor mensen die niet stevig in hun schoenen staan op financieel gebied, zal het kiezen van een kredietkaart met een laag rentepercentage dan ook zeker aan te raden zijn. Het handhaven van je kredietscore zal het keuzeproces van een kredietkaart zeer zeker positief beïnvloeden. Je moet je echter wel altijd bedenken dat je een bepaald minimum deel van het openstaande saldo op tijd moet betalen en dat deze betaling elke maand weer terug zullen komen. Tevens zul je met je saldo in elk geval de kredietlimiet van je kaart niet mogen overschrijden.

Voor kaarthouders die vol vertrouwen hun kredietkaartrekening helemaal, en uiteraard op tijd, kunnen betalen, zal er een breed scala aan beloningen bij kredietkaarten aan worden geboden waar je uit kunt kiezen. Door alle factoren die een kredietkaart anders maakt dan alle andere te kennen, kun je de juiste kaart met de ideale combinatie van kenmerken vinden die volledig aansluit bij je persoonlijke behoeften.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20