Koers Robinhood de dieperik in nadat Goldman aandeel beleggingsapp afwaardeert

Robinhood kreeg vandaag rake klappen op de beurs. Een bearish rating voor het aandeel van Goldman Sachs zou aan de koersdaling ten grondslag liggen. Dat berichten Forbes en CNBC.

Het aandeel daalde vrijdagochtend met bijna 7 procent tot ongeveer 11,25 dollar, het laagste koersniveau in bijna een maand, en ongeveer 84 procent onder de all-time recordslotkoers van augustus vorig jaar.

Analist Will Nance van Goldman Sachs, nota bene één van de investeringsbanken die vorig jaar de beursgang van de online makelaardij garandeerden, voorzag het aandeel deze ochtend van een sell rating. In een notitie aan beleggers haalde hij het “beperkte pad naar winstgevendheid op de korte termijn” aan als argument voor de afwaardering. Ook noemde hij de slabakkende aangroei van nieuwe gebruikers als reden om het aandeel te verkopen.

Het vierde-kwartaalrapport van Robinhood toonde aan dat het bedrijf actieve gebruikers verloor. Wat het eerste en tweede kwartaal van 2022 betreft, kan het bedrijf zich moeilijk meten met het jaar ervoor, toen fenomenen zoals de GameStop short squeeze voor een aanzienlijke gebruikersactiviteit en -groei zorgden.

Geen succes

De beursgang van de beleggingsapp is tot nu toe geen succes geweest. Tijdens de eerste week na de beursintroductie was het aandeel ruim 50 procent hoger geschoten tot zo’n 55 dollar. Sindsdien zit de koers in een neerwaartse spiraal. Op dit moment betaal je iets meer dan 11 dollar voor een aandeel van Robinhood.

Cathie Wood, de oprichter en CEO van beleggingsfonds Ark Invest, is één van de bekendste beleggers met aandelen van Robinhood in haar fonds.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20