Koerdische en Tsjetsjeense bendes gaan elkaar te lijf in Luik, er viel een dodelijk slachtoffer

Twee rivaliserende Koerdische en Tsjetsjeense bendes kwamen vrijdag tot een gewelddadige confrontatie in de Luikse voorstad Bressoux. Daarbij viel een dode en twee gewonden. 28 mensen werden opgepakt door de politie. Dat schrijft de Waalse nieuwswebsite van Sudinfo.

Een groot aantal jongeren zich vrijdag hebben begeven naar de Avenue de Nancy in Luik. Na een woordwisseling zouden verschillende schoten zijn afgevuurd. Een man in een auto raakte daarbij zwaargewond en stierf in het ziekenhuis.

Chatroulette

De politie was naar verluidt snel ter plaatse en kon 28 personen arresteren. Twee mensen zouden gewond geraakt zijn bij die arrestaties.

De twee bendes troffen elkaar dan niet per toeval. De confrontatie zou via sociale media zijn opgezet. Het zou om een afrekening gaan volgens de Waalse krant La Meuse. De confrontatie zou via zijn oorsprong gevonden hebben bij Chatroulette (een website de willekeurige personen bij elkaar brengt voor gesprekken via de webcam).

Represailles

Op sociale media circuleren geruchten van represailles in Verviers. De Waalse omroep RTBF bericht dat de politie daarvoor op zijn hoede is. ‘De politie van Verviers is hiervan op de hoogte en heeft regelingen getroffen’, bevestigt burgemeester Muriel Targnion.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20