Klimaatverandering veroorzaakt wel degelijk wereldwijde desastreuze ineenstorting van het aantal insecten

Insecten worden geconfronteerd met een ongekende bedreiging door de klimaatverandering en verlies van leefgebied. Volgens een nieuwe studie heeft dat geleid tot een afname van 63 procent van de insecten in landbouwgebied. Dat heeft nu al gevolgen: er zijn al bedreigingen voor de voedselzekerheid door het verlies van de biodiversiteit van insecten in zowel gematigde als tropische streken.

Waarom is dit belangrijk?

Insecten zijn cruciaal voor de toekomst van onze planeet. Ze helpen allerlei plagen onder controle te houden en ze breken dood materiaal af om voedingsstoffen in de bodem vrij te geven. Vliegende insecten zijn ook belangrijke bestuivers van veel belangrijke voedselgewassen.

Het groeiende aantal rapporten dat suggereert dat het aantal insecten sterk terugloopt, is daarom een ​​grote zorg. Verlies van biodiversiteit bij insecten zou deze vitale ecologische functies in gevaar kunnen brengen, waardoor het menselijk levensonderhoud en de voedselzekerheid in gevaar komen. Maar over grote delen van de wereld zijn er hiaten in onze kennis over de ware omvang en aard van de achteruitgang van insecten.

Het meeste van wat we weten, is afkomstig van gegevens die zij

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20