Klimaatbewust in tijden van barbecue? Hoe de helft van je rundvlees inruilen voor varkens je impact immens kan verminderen

Dierlijk voedsel is bij lange na de grootste uitstoter van broeikasgassen. Afhankelijk van wie je het vraagt ​​en hoe je meetelt, is dierlijk voedsel goed voor meer dan de helft van de klimaatimpact van onze wereldwijde voeding. Maar er is vlees en dan is er rundvlees.

Rundvlees is met voorsprong de grootste voedingsbron voor klimaatverandering. Volgens het World Resources Institute zouden runderen, als ze een land waren, de op twee na grootste uitstoter zijn, na alleen China en de Veren

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Joost Derks
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20