Kim Jong-un verbiedt jeans en piercings

Noord-Koreaanse burgers mogen niet langer jeans dragen, noch mogen ze hun lichaam van piercings voorzien. Dat heeft hun leider Kim Jong-un beslist.

De maatregel komt we enkele maanden nadat de dictator de mannen in zijn land beval zijn haarstijl te kopiëren en daarbij een lengte van maximaal 2 centimeter te respecteren. De maatregelen zouden vooral gericht zijn op universiteitsstudenten en op de Chinese grensprovincies van Noord-Korea.

Het Noord-Koreaanse regime scherpt de regels aan omdat het de buitenlandse invloeden vreest. Vooral de inwoners van de grensprovincies worden daaraan blootgesteld, rapporteert het Japanse persbureau Asia Press.

Kapitalistische trends

De Britse krant The Daily Telegraph meldt dat een ‘groeiende groep jongeren die loyaal zijn aan Kim Jong-un’ de naleving van de regels zal controleren. De controleurs zouden zich focussen op ‘kapitalistische trends’ zoals de lengte van rokken, de vorm van schoenen, T-shirts, haarstijlen en kledij. Zo wordt het dragen van een paardenstaart verboden voor vrouwen.

Burgerreporters in Noord-Korea berichtten volgens Asia Press dat de nieuwe regels werden ingevoerd naar aanleiding van het komende congres van de Noord-Koreaanse communistische partij. Vooral in universiteiten zou er streng opgetreden worden. Wie de regels overtreedt riskeert als straf kaalgeschoren te worden door de autoriteiten.

Nieuwe nucleaire tests

Buurlanden van Noord-Korea maken zich ondertussen zorgen over een mogelijke nieuwe nucleaire test in het communistische land. Volgens Zuid-Korea en de VS is er een sterk gestegen activiteit waargenomen op de Punggye-ri nucleaire testfaciliteit. Op die locatie werden al vier eerdere nucleaire testen uitgevoerd. Na de laatste test kreeg het land nieuwe internationale sancties opgelegd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20