KBC maakt private banking meer toegankelijk: niet enkel meer voor miljonairs

Bank en verzekeraar KBC breidt uit. Naast het openen van nieuwe kantoren, is de instelling van plan privaat bankieren toegankelijker te maken. Particulieren met wat minder vermogen zullen binnenkort ook bij de kredietverstrekker terecht kunnen.

Particulieren met een roerend vermogen van meer dan 250.000 euro zullen binnenkort bij KBC terecht kunnen voor privaat bankieren. Momenteel staat die drempel nog op een miljoen euro, maar daar komt verandering in. De bank-verzekeraar verdubbelt namelijk het aantal kantoren binnen die tak van 14 naar 29.

“Door onze digitaliteit maken we tijd vrij om meer klanten nog beter te adviseren”, zegt David Moucheron, CEO van de Belgische divisie, aan het Nieuwsblad. “Daarom investeren we in grotere toegankelijkheid van onze experten en breiden we dus het aantal kantoren voor Private en Commercial Banking uit”, luidt het.

Buiten het kantorennetwerk zijn er geen grote veranderingen: er komen geen aanpassingen aan de digitale toepassingen KBC Mobile, KBC Live en Kate. Daarnaast blijven de openingsuren van de 300 bank- en 175-automatenkantoren hetzelfde.

Er komen ook 16 nieuwe kantoren aan voor commercieel bankieren, waarvan er nu slechts 8 zijn. Zij zullen de activiteiten voor complexere behoeften van zelfstandigen, kmo’s en corporate banking-klanten vervullen.

Geen ontslagen

Voor niet-digitale of -mobiele klanten voorziet de bank-verzekeraar een KBC-belmobiel. Dat is een auto die ingezet wordt om bij klanten aan huis te gaan voor basisverrichtingen. Op dit moment zijn er slechts vier auto’s beschikbaar die in West-Vlaanderen actief zijn. De bedoeling is om dat aantal te vervijfvoudigen voor heel Vlaanderen.

KBC benadrukt dat de verschuivingen voor “doorgroeimogelijkheden en alternatieven voor medewerkers” gaan zorgen en niet tot ontslagen zullen leiden. Verder voegt de bank-verzekeraar eraan toe dat de veranderingen “met het volste respect voor de medewerkers en via een open en constructieve dialoog met alle betrokkenen en met de sociale partners” zullen gebeuren.

(jvdh)

Meer