Kater voor Europese beurzen na euforische sfeer

Donderdag zijn de Europese beurzen met verlies van start gegaan, na de forse winststijgingen van de afgelopen dagen.

In Brussel, net als in de rest van Europa, staan de beurzen bij aanvang op verlies. De Bel20 ging zo’n 2,3 procent lager. De staaldraadspecialist Bekaert 1 procent, omdat hij waarschuwt voor de impact van de coronacrisis. Ook een ander industriebedrijf, Umicore, vreest het ergste. De materialengroep verliest 4,6 procent en schrapt het voorziene slotdividend. Bekaert doet dat vooralsnog niet.

De rode cijfers hebben ook te maken met de wegebbende euforie over de steunpakketten en noodplannen van overheden en centrale banken. De EuroStoxx50 koerste kort na de opening al 2,6 procent lager. Ook op de beurs van Tokio eindigde de Nikkei-index eerder op donderdag al in het rood.

HelloFresh

Een opmerkelijke stijger in het buitenland is overigens HelloFresh. De Duitse leverancier van maaltijdboxen noteert 8 procent hoger. Nu vele restaurants gesloten zijn en zowat iedereen thuis is of werkt, profiteert HelloFresh van een grotere verkoop.

Later op de dag is het nog uitkijken naar nieuwe cijfers over de werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, die naar verwachting fors zullen stijgen. Ook geeft Jerome Powell, de voorzitter van de centrale bank Fed, een interview aan het ochtendprogramma NBC Today Show. Zoiets gebeurt niet vaak, omdat de markten slecht kunnen reageren op bepaalde uitspraken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20