Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Kater voor Europese beurzen na euforische sfeer

Logo Business AM
Markten

26/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Donderdag zijn de Europese beurzen met verlies van start gegaan, na de forse winststijgingen van de afgelopen dagen.

In Brussel, net als in de rest van Europa, staan de beurzen bij aanvang op verlies. De Bel20 ging zo’n 2,3 procent lager. De staaldraadspecialist Bekaert 1 procent, omdat hij waarschuwt voor de impact van de coronacrisis. Ook een ander industriebedrijf, Umicore, vreest het ergste. De materialengroep verliest 4,6 procent en schrapt het voorziene slotdividend. Bekaert doet dat vooralsnog niet.

De rode cijfers hebben ook te maken met de wegebbende euforie over de steunpakketten en noodplannen van overheden en centrale banken. De EuroStoxx50 koerste kort na de opening al 2,6 procent lager. Ook op de beurs van Tokio eindigde de Nikkei-index eerder op donderdag al in het rood.

HelloFresh

Een opmerkelijke stijger in het buitenland is overigens HelloFresh. De Duitse leverancier van maaltijdboxen noteert 8 procent hoger. Nu vele restaurants gesloten zijn en zowat iedereen thuis is of werkt, profiteert HelloFresh van een grotere verkoop.

Later op de dag is het nog uitkijken naar nieuwe cijfers over de werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, die naar verwachting fors zullen stijgen. Ook geeft Jerome Powell, de voorzitter van de centrale bank Fed, een interview aan het ochtendprogramma NBC Today Show. Zoiets gebeurt niet vaak, omdat de markten slecht kunnen reageren op bepaalde uitspraken.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton