Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Kapper dicht? Mensen zoeken uit hoe je zelf haar knipt

Logo Business AM
Coronacrisis

02/04/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

Isopix

Sinds 25 maart moeten ook kappers hun deuren gesloten houden. Om een stijlvolle coupe te behouden zoeken Belgen massaal hun toevlucht tot het internet.

Via Google Trends kan je opvolgen wat er zoal wordt gezocht op het internet. Sinds de lockdown zijn er heel wat opmerkelijke trends te bespeuren. Kappers moesten sinds 25 maart ook het werk neerleggen. Wie zijn snit wil vrijwaren van verwildering, moet dus creatief uit de hoek komen.

Haar kleuren

Niet alleen de snit behouden lijkt populair. Ook haar kleuren scoort erg goed op Google. Zelf tijdens crisistijden wil de gemiddelde Belg er dus piekfijn uit zien. Uit de statistieken is af te leiden dat de Belgen de term ‘haar kleuren’ veel meer opzoeken. De belangstelling is verdrievoudigd als je het vergelijkt met pakweg een jaar geleden.

Ook in de Verenigde Staten worden doe-het-zelf-technieken noodgedwongen populair. Net zoals bij ons werd er massaal wc-papier gehamsterd. Om dat tekort te compenseren, dachten sommige mensen eraan om gewoon zelf wc-papier te maken.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO