Kapper dicht? Mensen zoeken uit hoe je zelf haar knipt

Sinds 25 maart moeten ook kappers hun deuren gesloten houden. Om een stijlvolle coupe te behouden zoeken Belgen massaal hun toevlucht tot het internet.

Via Google Trends kan je opvolgen wat er zoal wordt gezocht op het internet. Sinds de lockdown zijn er heel wat opmerkelijke trends te bespeuren. Kappers moesten sinds 25 maart ook het werk neerleggen. Wie zijn snit wil vrijwaren van verwildering, moet dus creatief uit de hoek komen.

Haar kleuren

Niet alleen de snit behouden lijkt populair. Ook haar kleuren scoort erg goed op Google. Zelf tijdens crisistijden wil de gemiddelde Belg er dus piekfijn uit zien. Uit de statistieken is af te leiden dat de Belgen de term ‘haar kleuren’ veel meer opzoeken. De belangstelling is verdrievoudigd als je het vergelijkt met pakweg een jaar geleden.

Ook in de Verenigde Staten worden doe-het-zelf-technieken noodgedwongen populair. Net zoals bij ons werd er massaal wc-papier gehamsterd. Om dat tekort te compenseren, dachten sommige mensen eraan om gewoon zelf wc-papier te maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20