Kan Mark Zuckerberg binnenkort achter de Britse tralies belanden?

De Online Safety Bill, een wetsvoorstel dat een veilige internetomgeving voor de Britten moet creëren, is opnieuw aangepast. Een wijziging, die er onder druk van de Conservatieve Partij is gekomen, stelt dat de topfiguren van socialemediabedrijven een celstraf tot twee jaar kunnen krijgen als ze er niet in slagen om jonge gebruikers te beschermen tegen schadelijke content.

Waarom is dit belangrijk?

Het Verenigd Koninkrijk wil met de Online Safety Bill socialemediabedrijven, waaronder Instagram, Facebook en Tiktok, verplichten om gebruikers te beschermen tegen schadelijke inhoud. Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd zullen die platforms onder meer ongepaste content (seksueel misbruik van kinderen, wraakporno, verkoop van illegale drugs of wapens, en terrorisme) moeten verwijderen.

In het nieuws: De Britse premier Rishi Sunak heeft onder druk van Tory-parlementariërs een wijziging van de Online Safety Bill aanvaard. Daarin staat dat topfiguren van socialemediabedrijven een gevangenisstraf tot twee jaar kunnen krijgen als ze er niet in slagen om de kinderen op hun platformen te beschermen tegen schadelijke content.

  • De aanpassing is er gekomen nadat Michelle Donelan, de minister van Digitale Zaken, afgelopen weekend heeft samengezeten met zo'n vijftig parlementslede
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20