Kan je geld lenen voor een mobilhome?

Verlang je naar een vakantie waarbij je met veel vrijheid je locatie kan kiezen? Dan is een reis met een mobilhome de ideale keuze. Natuurlijk hangt daar een stevig prijskaartje aan vast. Kan je geld lenen om een mobilhome aan te kopen?  

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Een lening voor je mobilhome kan je eenvoudig aanvragen, ongeacht de ouderdom ervan. Natuurlijk zullen de voorwaarden en interestvoet afhangen van enkele factoren: de eerste inschrijving van de mobilhome, het geleend bedrag en de looptijd. Verder moet je opletten voor de maximale looptijd. Als je een mobilhome koopt die meer dan tien jaar oud is, kies je best voor een persoonlijke lening.

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat het maximale te lenen bedrag is. Zo kan je meteen op zoek naar de beste mobilhome die binnen je budget past. Het geleende bedrag is meestal 100 procent van de aankoopprijs. Soms kan dit zelfs oplopen tot 120 procent. Het extra geleende bedrag dient doorgaans om de omniumverzekering of belastingen op inverkeerstelling te financieren. Dat laatste is een eenmalige belasting die de eigenaar van een nieuw of tweedehands voertuig moet betalen vanaf de ingebruikname van het voertuig op de openbare weg in België.

Waar aanvragen?

Een lening voor een mobilhome kan je bij verschillende banken en kredietinstellingen aanvragen. Let op, niet iedereen is hierin gespecialiseerd. Zo kan het zijn dat je hiervoor niet bij je eigen bank terechtkan. Indien je liever niet gebruikmaakt van een andere bank kan je ervoor kiezen om een lening aan te gaan bij je mobilhomedealer. Let dan wel op de afspraken die gemaakt worden. Zo kan het zijn dat je hier geen kortingen of overnamepremies kan krijgen. Indien je hier wel recht op hebt, zal het jaarlijkse kostenpercentage hoger liggen. Dit komt omdat de dealers zelf een lening aangaan bij de bank en werken als tussenpersoon, deze kosten worden dan aan jou doorgerekend.  

Autolening

Als je bij een bank terechtkomt die geen specifieke mobilhomelening aanbiedt, zullen zij voorstellen om een autolening aan te gaan. Dat is echter geen goed idee omdat het waardebehoud van een mobilhome veel hoger ligt dan van een auto. Zo kan een mobilhome ter waarde van 50.000 euro na tien jaar nog 25.000 euro waard zijn, terwijl een auto na tien jaar amper nog waarde kan hebben. Als gevolg zal de rentevoet bij een mobilhomelening interessanter zijn.

Waarborg

Bij een lening zal je jouw mobilhome als waarborg moeten voorleggen. Wanneer je niet meer in staat bent om het geld terug te betalen, heeft de bank het recht om hier beslag op te leggen. Het voordeel van een lening met waarborg is dat je rentevoet automatisch lager zal liggen.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Er zijn dus verschillende instanties waar je een lening voor je mobilhome kan aangaan. De beste keuze is een gespecialiseerde bank of je mobilhomedealer. Let dan wel goed op de afspraken die gemaakt worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20