Juventus FC bevestigt dat speler Rugani positief testte voor coronavirus

In Italië heeft een eerste speler van de Serie A positief getest op het coronavirus. Dat meldt zijn club Juventus Turijn op Twitter. Daniele Rugani is daarmee de eerste profvoetballer in Italië die besmet raakte met het virus. Eerder waren in de Serie C (de Italiaanse derde klasse) al twee gevallen gemeld.

Volgens de club vertoont de speler geen ziekteverschijnselen. Wel is hij onmiddellijk in quarantaine geplaatst.  Alle mensen met wie hij de voorbije dagen in contact was zijn ondertussen van zijn positieve test verwittigd. Dat geldt ook voor de spelers van Inter Milaan, die zondag nog tegen Juventus uitkwamen, een wedstrijd waarin Rugani bankzitter was.

De voorbije weken stond Rugani in de basis tegen Brescia (16 februari) en Spal 2013 (22 februari), terwijl hij tegen Lyon (26 februari) en Inter (8 maart) op de bank zat.

Uiteraard zal de UEFA maatregelen nemen met betrekking tot de wedstrijden van Juventus en Inter Milaan in de Champions League en de Europa League. De Serie A ligt alvast stil tot 3 april.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20