CEO JPMorgan: “De wereld is nog niet klaar om gas en olie volledig los te laten”

Jamie Dimon, CEO van de Amerikaanse bank JPMorgan, zegt in een interview met CNBC dat het door de oorlog in Oekraïne duidelijk is geworden dat fossiele brandstoffen nog voor een lange tijd belangrijk zullen zijn voor de wereldwijde energiebevoorrading.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne heeft het Westen al verschillende maatregelen genomen om minder afhankelijk te worden van Russische fossiele brandstoffen. Zo geldt er voortaan een Europese embargo voor Russische ruwe olie die via zee wordt vervoerd. De Europese Unie, de G7 en Australië hebben vrijdag ook een akkoord gesloten over een prijsplafond voor Russische olie. De maximumprijs van 60 dollar per vat is sinds maandag van kracht.

In het nieuws: Dimon is ervan overtuigd dat de wereld ver van klaar is om gas en olie volledig los te laten. "De oorlog in Oekraïne toont aan dat we goedkope, betrouwbare, veilige energie nodig hebben, waarvan 80 procent afkomstig is van olie en gas. En dat cijfer zal de komende 10 of 20 jaar zeer hoog blijven", zegt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

  • De CEO benadrukt dat de omschakeling naar groene energie belangrijk is, maar hij voegt eraan toe dat de wereld aan
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20