Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Jean Paul Gaultier duidt eerste opvolger aan

Logo Business AM
Lifestyle

05/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

De Japanse designer Chitose Abe wordt de eerste die het merk Gaultier mag verderzetten, onder het goedkeurend oog van de meester zelf.

Chitose Abe krijgt de eer om de ‘codes’ van modehuis Gaultier te interpreteren. Dat maakt modemaker zelf bekend. Bij zijn afscheid in 2019 had Jean Paul Gaultier aangekondigd de fakkel te zullen doorgeven, door ontwerpers uit te nodigen. Abe is de eerste die een uitnodiging op zak heeft.

Abe is niet aan haar proefstuk toe. In 1999 zette ze haar eigen modemerk Sacai in de markt. Dat merk staat vooral voor conceptuele mode, het mag dus niet verbazen dat het in 2009 debuteerde op de modeweek in Parijs.

Sacai heeft ook al verschillende succesvolle collaboraties achter de rug. Zo werkte Abe al samen met Nike en Birkenstock. Het is de eerste keer dat de Japanse haar hand waagt aan couture. Sacai is een ready-to-wear merk.

De collectie van de hand van Abe zal in juli 2020 op de catwalk te zien zijn, voor de herfstcollectie. Dan moet Abe opboksen tegen Balenciaga, dat voor het eerst in 52 jaar ook een couturecollectie op de planken brengt.

Source: The Guardian


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton