Jean Paul Gaultier duidt eerste opvolger aan

De Japanse designer Chitose Abe wordt de eerste die het merk Gaultier mag verderzetten, onder het goedkeurend oog van de meester zelf.

Chitose Abe krijgt de eer om de ‘codes’ van modehuis Gaultier te interpreteren. Dat maakt modemaker zelf bekend. Bij zijn afscheid in 2019 had Jean Paul Gaultier aangekondigd de fakkel te zullen doorgeven, door ontwerpers uit te nodigen. Abe is de eerste die een uitnodiging op zak heeft.

Abe is niet aan haar proefstuk toe. In 1999 zette ze haar eigen modemerk Sacai in de markt. Dat merk staat vooral voor conceptuele mode, het mag dus niet verbazen dat het in 2009 debuteerde op de modeweek in Parijs.

Sacai heeft ook al verschillende succesvolle collaboraties achter de rug. Zo werkte Abe al samen met Nike en Birkenstock. Het is de eerste keer dat de Japanse haar hand waagt aan couture. Sacai is een ready-to-wear merk.

De collectie van de hand van Abe zal in juli 2020 op de catwalk te zien zijn, voor de herfstcollectie. Dan moet Abe opboksen tegen Balenciaga, dat voor het eerst in 52 jaar ook een couturecollectie op de planken brengt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20