JBC opent vrijdag zeven CKS-winkels

De kledingketen JBC opent vrijdag de zeven CKS-winkels die het eerder overnam van de failliete modegroep FNG. Dat meldt het bedrijf aan Business AM.

Het gaat over de winkels in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Nieuwpoort, Sint-Niklaas en Wijnegem.

JBC nam een week geleden alle CKS en Fred & Ginger-winkels over van FNG, dat ten onder ging aan een te hoge schuldenberg. De Fred & Ginger-winkels werden allemaal gesloten, maar het merk wordt wel nog steeds verkocht bij JBC. Van CKS konden er 7 van de 23 winkels openblijven. Ook 14 verkooppunten bij het warenhuis Inno blijven bestaan.

Brantano

Ondertussen is er nog veel duidelijkheid over Brantano, het andere onderdeel van FNG. De Nederlandse schoenenketen vanHaren nam maandag 43 van de 109 winkels over, maar meer duidelijkheid is er nog niet. De vakbonden morren al enkele dagen dat ze maar geen informatie krijgen en zelfs vragen krijgen over hoe het bedrijf werkt.

Wat met de overige panden gebeurt, is ook nog niet geweten. De curatoren zijn daar momenteel over aan het onderhandelen. De schoenenketen Bristol liet al haar interesse blijken in een aantal panden. ‘Er komt een interessant deel van de markt vrij waardoor we een opportuniteit zien om ons merk nog beter te kunnen spreiden op de Belgische markt’, klonk het in een korte mededeling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20