Waarom Japan de evacuatie van 110.000 inwoners voorbereidt

Japan hield een grootschalige simulatie van een evacuatie om zich voor te bereiden op een aanval door China.

Waarom is dit belangrijk?

In Oost-Azië lopen de spanningen steeds verder op, nu China als opkomende grootmacht zijn invloedssfeer probeert uit te breiden. Een invasie van Taiwan of ontsporende escalaties in de Zuid-Chinese en Oost-Chinese Zee zijn realistische scenario’s. Japan, de grootste regionale grootmacht die als bondgenoot van de Verenigde Staten een tegenwicht aan China moet bieden, simuleerde daarom ter voorbereiding een grootschalige evacuatie.

De details: De simulatie betrof de meest zuidelijke prefectuur van Japan, Okinawa, die het dichtst gelegen is bij Taiwan.

  • Meer dan 110.000 inwoners en 10.000 toeristen zouden van de Japanse Sakishima-eilanden geëvacueerd worden naar de nabijgelegen grotere eilanden Ishigaki en Miyako. Vandaar brengen de autoriteiten en het leger de geëvacueerde personen over naar Kyushu, een van de vier Japanse hoofdeilanden. Dat schrijft Nikkei Asia.
    • 1,4 miljoen inwoners in en rond de Okinawa-prefectuu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer