Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Italië telt nu meer dan achtduizend corona-doden

Logo Business AM
Coronacrisis

26/03/2020 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

Italiaanse carabinieri en militairen controleren of de quarantaine-maatregelen worden gevolgd. - Ipa/Abacapress

In Italië zijn de voorbije vierentwintig uur 662 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het corona-virus overleden. In totaal heeft het virus in Italië al aan minstens 8.165 mensen het leven gekost. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten gemeld.

Inmiddels zijn in Europa al officieel meer dan een kwart miljoen besmettingen geregistreerd. Naast Italië is daarbij ook Spanje zwaar getroffen. Daar leidden de besmettingen de voorbije vierentwintig uur tot 655 overlijdens.

In Italië zijn inmiddels bij 80.539 mensen officieel een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat betekende een toename met bijna 4.500 registraties op een dag tijd. De dag voordien werden slechts 3.500 nieuwe besmettingen opgetekend.

De Italiaanse autoriteiten zeggen verder dat inmiddels ook ruim tienduizend patiënten zijn genezen. Daarbij merkt de overheid op dat de piek van de epidemie nu dichtbij komt.

Voetbalstadion

In Spanje zijn tot nu toe 4.089 mensen aan de gevolgen van de besmetting bezweken. Met 655 sterfgevallen kon echter wel voor de eerste keer in een week tijd een daling van het aantal overlijdens worden gemeld. In totaal zijn in Spanje nu officieel 56.188 besmettingen vastgesteld.

Bijna de helft van alle Spaanse overlijdens zijn tot nu toe in Madrid gesitueerd. Dat heeft de directie van voetbalclub Real Madrid geïnspireerd om het stadion Santiago Bernabéu voor de opslag van medische voorraden ter beschikking te stellen.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton