“Israël zet Pegasus-spyware in om gegijzelden te lokaliseren”

De Israëlische regering lijkt de controversiële Pegasus spyware van NSO Group te gebruiken om door Hamas ontvoerde burgers te lokaliseren.

Waarom is dit belangrijk?

De Israëlische NSO Group is geen onbekende. Het bedrijf kreeg een tijd geleden een storm van kritiek te verduren omdat het surveillancemiddelen aan overheden zou hebben verschaft. Die zetten deze vervolgens in tegen journalisten, tegenstanders van het regime en voorvechters van mensenrechten.

In het nieuws. Volgens Axios zou Israël de Pegasus-software van NSO nu inzetten in Gaza.

  • Pegasus is software die geïnstalleerd kan worden op iemands telefoon. Met die software kan men het toestel volledig ‘bekijken’. Alle documenten, foto’s en berichten kunnen worden ingelezen, men kan ook telefoongesprekken afluisteren.
  • De afgelopen jaren raakte bekend dat heel wat vooraanstaande politici slachtoffer werden van Pegasus. Onder meer Frans president Emmanuel Macron, journalist
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer