Is de vrees voor een Amerikaanse recessie overroepen?

Het regent voorspellingen over harde economische tijden die op til zijn voor de Verenigde Staten en bij uitbreiding de rest van de wereldeconomie. Maar een belangrijk wiskundig model heeft een heel andere prognose: mooie economische groei.

Waarom is dit belangrijk?

Mocht bevestigd worden dat de financiële markten de kans op een VS-recessie overschatten, dan zijn beursgenoteerde aandelen momenteel ondergewaardeerd.

Het gaat om GDPNow, het voorspellende model voor het bruto binnenlands product (bbp, of gdp in het Engels) van de Atlanta Fed, een tak van het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Dat schat de economische groei in de VS op basis van de recentst binnengelopen data.

  • Volgens de jongste update van gisteren wordt de economische groei in het vierde kwartaal op 4,4 procent ingeschat. En wat meer is: de groeivooruitzichten worden recentelijk steevast opwaarts bijgesteld.
  • Als een ritme van
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer