Apple haalt vuil trucje uit met de iPhone 7

Nu Apple recent de iPhone 8 heeft uitgebracht en ook de lancering van de iPhone X heeft aangekondigd, worden de oudere modellen van de iPhone een pak goedkoper. Interessante tijden dus voor mensen die geen fortuin willen uitgeven aan een iPhone. Toch is er voor hen ook slecht nieuws. Want wie écht veel geheugen op zijn toestel wil, rest weinig andere keuze dan een van de nieuwste modellen aan te kopen.

De iPhone 7 en Plus, die iets meer dan een jaar geleden gelanceerd zijn, waren de eerste toestellen van Apple met een versie met 256 GB. Dat geheugen is bij iPhones heel belangrijk omdat je er geen geheugenkaartje kan insteken. Maar sinds vorige maand is op de website van Apple alleen nog de versie met 32 en met 128 GB te koop, zowel bij de 7 als bij de grotere 7 Plus. Die beslissing is op het eerste gezicht vreemd aangezien Apple modellen die al veel langer op de markt zijn gewoon blijft verkopen. Een iPhone 7 of 7 plus met 256 GB kan je wel nog vinden in winkels die nog een voorraad hebben liggen, maar ook dat zal niet zo lang meer duren.

Verplicht om duurder toestel te kopen

Het verdwijnen van het 256 GB-model van de website van Apple viel samen met het moment waarop Apple zijn nieuwe modellen voorstelde vorige maand. En volgens veel mensen moet daar ook de verklaring gezocht worden. Door alleen nog de modellen van de iPhone 7 en 7 Plus met minder geheugen te verkopen, zijn mensen die een iPhone met 256 GB willen verplicht om een van de nieuwere toestellen te kopen. Voor een iPhone 8 met 256 GB betaal je 979 euro, de grotere 8 Plus kost 1089 euro, dat is meer dan 100 euro duurder dan wat je voor de 7 en 7 Plus betaalde. Wie helemaal voor het beste van het beste wil gaan bij Apple kan ook nog even wachten op de iPhone X. Voor dat model met 256 GB betaal je 1.329 euro, al kan je ook kijken bij je provider of er een combinatie met een abonnement mogelijk is. De iPhone X komt op de markt op 4 november en bestellen kan vanaf 27 oktober. De voorraad zou in de eerste maanden wel heel beperkt zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20