“Investeerders waren te optimistisch over de vraag naar elektrische voertuigen”

Om de inflatie onder de 2% te brengen, zullen de rentetarieven van de ECB naar verwachting hoog blijven tot minstens medio 2024.  De aanhoudende monetaire verstrenging vertraagt de economie en treft ook elektrische auto’s.

Waarom is dit belangrijk?

Het langdurige strenge monetaire beleid van de ECB en de Amerikaanse Fed begint steeds meer negatieve gevolgen te hebben voor de economie en de burgers. Ondanks de pauze deze week aangekondigd door de ECB, wordt niet verwacht dat de rentetarieven vóór ten minste het tweede halfjaar van 2024 zullen dalen.

In het nieuws: LG Energy Solution (LGES), de fabrikant van batterijen voor elektrische auto's, maakt zich zorgen.

  • LGES heeft aangekondigd dat de operationele winst in het derde kwartaal met 40% is gestegen tot 731 miljard won (543,5 miljoen dollar). De verkoop is gestegen met 7,5% tot 8,2 miljard won.
  • Vanwege een afname van de vraag in Europa naar zowel batterijen als elektrische auto's, is de verkoop met 6% gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal.
  • Volgens het Zuid-Koreaanse b
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer