ING voert winst fors op ondanks geld voor compensatieregeling

ING heeft de winst in het afgelopen kwartaal fors opgevoerd, ondanks voorzieningen die de Nederlandse grootbank aanlegde voor een compensatieregeling voor klanten die te veel rente hebben betaald. Net als in het tweede kwartaal wist het financiële concern in de voorbije periode flink te profiteren van het aantrekken van de economie.

Onder de streep hield ING bijna 1,37 miljard euro over, tegen een winst van 788 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar. Destijds moest ING nog honderden miljoenen euro’s wegzetten voor leningen die mogelijk nooit meer zouden worden terugbetaald. Nu ziet het beeld er veel beter uit, al merkte de bank nog wel dat de vraag naar zakelijke leningen onder druk blijft staan als gevolg van de coronacrisis.

ING maakte eerder al bekend in totaal 180 miljoen euro uit te trekken voor het vergoeden van mensen met financiële producten waarbij de variabele rente bij nader inzien niet voldoende marktconform was. Hoeveel mensen precies compensatie ontvangen en hoeveel die vergoeding dan bedraagt, is nog niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20