In Tokio komen opnieuw meer nieuwe flats op de markt

In het grootstedelijk gebied van de Japanse metropool Tokio worden dit jaar 32.000 appartementen te koop aangeboden. Dat betekent een stijging met 3,9 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Real Estate Economic Institute.

De onderzoekers benadrukken dat de stijging vermoedelijk moet worden gelinkt aan de geplande verkoop van appartementen in grote flatgebouwen in de buurt van de treinstations in de drieëntwintig centrale wijken van de stad.

Waarom is dit belangrijk?

Het aantal appartementen dat in Tokio te koop wordt aangeboden kent voor de eerste keer in twee jaar opnieuw een groei. Vorig jaar moest nog een inkrimping met 8,4 procent tot 30.800 eenheden worden gemeld. Dat daling werd toegeschreven aan een vertraging in de bouwschema’s, te wijten aan de aanval van Rusland op Oekraïne, waardoor de bevoorradingsketens van bouwmaterialen en uitrusting verstoord raakte.

Prijsverhoging: Volgens het rapport zou een toename van het aantal dure appartementen de gemiddelde prijs in Tokio en de drie omliggende prefecturen kunnen opdrijven.

  • De prijzen van nieuwe flatgebouwen in de buitenwijken van de Japanse hoofdstad zullen volgens de onderzoekers eveneens op een hoog niveau blijven. Daarvoor wordt gewezen op de stijgende kosten van de bouwmaterialen.
  • Tevens stippen de onderzoekers aan dat de hypotheekrente dit jaar zal oplopen. In december heeft de Bank o
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20