In plaats van een debat organiseren Trump en Biden twee concurrerende tv-shows

De Amerikaanse president Donald Trump houdt donderdag een verkiezingsbijeenkomst die op tv wordt uitgezonden. Zijn Democratische tegenkandidaat Joe Biden gaat een soortgelijk evenement houden op een concurrerende zender. In plaats van een debat tussen twee presidentskandidaten krijgt de Amerikaanse kiezer twee televisieshows. 

NBC News gaat de zogeheten ’town hall meeting’ met Trump uitzenden. Dat is een informele bijeenkomst waarbij kiezers vragen kunnen stellen aan een politicus. ABC News organiseert het Biden-evenement. 

Oorspronkelijk was er donderdag 15 oktober een tweede debat tussen beide kandidaten gepland in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november.

Online

Trump trok zich echter terug uit dat debat nadat de organiserende kiescommissie had besloten om over te stappen op een online format. De commissie vond het niet wijs om een live-evenement te organiseren te midden van een opflakkering van de pandemie, met een deelnemer die zelf onlangs Covid-19 had.

Trump liep het coronavirus op en werd in het ziekenhuis opgenomen. Zelf beweert hij volledig hersteld te zijn. Hij was deze week al opnieuw campagne aan het voeren.

Hoewel er nog geen medisch bewijs is naar buiten gebracht dat de president niet meer besmettelijk is, zegt NBC dat het zelf medische tests heeft uitgevoerd. Daaruit concludeerde de zender dat Trump ‘geen besmettelijk virus verspreidt’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20