In Parijs wordt een studio van 6 m² aangeboden voor 134.000 euro

In Parijs wordt een studio of beter gezegd een kamer van 6,5 vierkante meter in het vierde arrondissement aangeboden voor de kokette som van 134.000 euro, omgerekend 20.500 euro per vierkante meter.

De totale oppervlakte van deze kamer, gelegen op de 6e verdieping van een gebouw aan de Quai de Gesvres, is 8,41 m².

Voor die prijs krijgt de koper een kamer met vier witte muren en terracotta vloertegels. De slaapgelegenheid bevindt zich in een mezzanine. Er is ook een kitchenette, een douche, een sanibroyeurtoilet (dat is een wc-vermaler – of met een duur woord fecaliënvermaler) en zelfs een lift die u naar de 5de verdieping brengt.  

Het makelaarskantoor hoopt een koper voor te vinden die er een kantoor of een pied-à-terre in de hoofdstad van wil maken om niet in een hotel te moeten logeren. Daarvoor zou de vorige eigenaar het hebben gebruikt.

Doet het aanbod op sociale netwerken enige wenkbrauwen fronsen dan is het volledig legaal. In Parijs geldt een 9m²-regel, maar die is enkel van toepassing wanneer een woning wordt verhuurd. Eigendommen kunnen ten allen tijde worden verkocht, wat de oppervlakte ook is. Een eerdere advertentie gaf ook de mogelijkheid om het pandje te huren, maar die is ondertussen ingetrokken. Hoewel een decreet van 2002 in theorie de verhuur van een woning met een bewoonbaar volume van 20m² toestaat, vereist het Parijse gezondheidsreglement dat ten minste één kamer in de woning een oppervlakte van meer dan 9m² moet hebben. 

De makelaar verdedigt de uitzonderlijke locatie. Er is zicht op het zuiden van de Seine en verschillende Parijse monumenten, waaronder de Eiffeltoren en het Notre-Dame. In het gebied variëren de prijzen normaal van 9.000 tot 30.000 euro per vierkante meter.

Parijs: 5de in Vastgoedbubbelindex van UBS

In de jaarlijkse Global Real Estate Bubble Index van de Zwitserse bank UBS scoort Parijs op de vijfde plaats bij de 25 steden over de hele wereld waar  vastgoed overgewaardeerd is en een vastgoedbubbel dreigt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20