IKEA blijft open tijdens de week maar voor de balletjes moet u improviseren

De richtlijnen zijn duidelijk: horeca moet vanavond sluiten, maar winkels blijven open tijdens de week. In IKEA lopen de twee echter in elkaar over. Die befaamde balletjes zijn even geen optie.

Mocht uw boekenkast het begeven, dan kan u tijdens de week nog steeds terecht in IKEA, zelfs in coronacrisistijden. ‘De winkels blijven tijdens de week gewoon open’, weet woordvoerder Julie Stordiau te zeggen aan de redactie van Business AM.

Zweedse balletjes

Maar IKEA zou IKEA niet zijn zonder een rondje Zweedse balletjes op het einde. Toch zullen klanten het zonder die traktatie moeten doen. Het restaurant zal namelijk gesloten zijn. ‘In het restaurant zijn er zitplaatsen, dus blijven die voorlopig gesloten volgens de richtlijnen.’

Volledig verhongeren zullen de klanten niet. ‘De Swedish Shop achter de kassa’s blijft open, net zoals de bistro.’ Daar kan u trouwens wel de diepvrieseditie kopen van wat er in IKEA verkocht wordt.

Koffie en hotdogs

In die bistro kan u hot-dogs en dergelijke mee nemen. ‘Dat ophalen is het sleutelwoord, daarom mag die openblijven.’ Ook de coffee corner blijft open. Die vallen onder de ‘frituurregeling’.

De maatregelen gelden tot 3 april. Tijdens de paasvakantie hoopt IKEA de activiteiten zoals voorheen te kunnen hervatten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20