Ik wil geld lenen zonder bank

Heb jij altijd al je eigen onderneming willen opstarten, maar durfde je de sprong niet wagen omdat je schrik had om geld te lenen bij de bank? Niet gevreesd!  Er bestaan tal van andere manier om geld te lenen zodat jij alsnog jouw ondernemersdromen kan waarmaken.

Family, friends and fools

Eerst en vooral kan je beroep doen op jouw omgeving ofwel je ‘family, friends and fools’. Zij staan het dichtst bij jou en willen jou uiteraard steunen in al je dromen. Met hun financiële steun kunnen zij ofwel mede-eigenaar worden van jouw onderneming of ze kunnen jou het geld lenen in de vorm van een win-winlening. De win-winlening is een achtergestelde lening met een vaste looptijd van acht jaar. De inbreng van de kredietgever is beperkt tot een bepaald bedrag en de rentevoet ligt gemiddeld lager dan bij een bank. Bij een win-winlening wint dus iedereen! Jij kan op een goedkope manier een startkapitaal bij elkaar sprokkelen en jouw ‘family, friends and fools’ krijgen een belastingvermindering en zorgen ervoor dat jij jouw dromen kan realiseren.

Tip: Maak een gratis simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Business angels

Heb je een groter bedrag nodig om te kunnen starten? Ook dat is mogelijk zonder bank! In België en overal ter wereld bestaat er een netwerk van ‘business angels’. Business angels zijn private investeerders die alles in huis hebben om jouw onderneming te laten groeien. Zij beschikken over veel kapitaal en zijn bereid om dat in jouw onderneming te investeren als zij daar iets voor in ruil terugkrijgen, bijvoorbeeld aandelen. Naast geld helpen zij ook met de verdere uitbouw van jouw onderneming, want zij beschikken meestal over heel veel ervaring in de ondernemingswereld. Business angels weten perfect hoe ze jouw bedrijf kunnen grootmaken. Waar wacht je nog op?  

Crowdfunding

Je kan het natuurlijk ook over een andere boeg gooien en een crowdfundingcampagne opstarten. Bij crowdfunding doe je een oproep aan het volk. Je vraagt aan de bevolking om geld op te halen zodat jij jouw project of onderneming kan realiseren. Je kan zo’n campagne eenvoudig online starten. Je kan kiezen tussen financiële crowdfunding of niet-financiële crowdfunding. Bij financiële crowdfunding kan het volk investeren onder de vorm van aandelen, obligaties en leningen. Bij niet-financiële crowdfunding kan het volk aan jou geld doneren tot maximum 250 euro per persoon zonder daar iets voor terug te krijgen.

Genoeg alternatieven dus om geld te lenen zonder bank. Met een sterk idee en een goed businessplan ben je op de goede weg om geld te verkrijgen via ‘family, friends and fools’, business angels en het grote volk! Let op, geld lenen kost geld, ook wanneer je niet rechtstreeks bij een bank geld leent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20