IJsland is duurste land voor de huur van een auto

Nergens in de wereld moet er voor de huur van een wagen meer worden betaald dan in IJsland. Dat blijkt uit een rapport van het platform Confused.com, gebaseerd op een analyse van de huurkosten van een auto in achtenvijftig landen over de hele wereld.

IJsland wordt in de rangschikking van Confused.com gevolgd door Nieuw-Zeeland, Argentinië, Jamaica en Israël. In de top tien kunnen naast IJsland echter nog een aantal andere Europese landen worden teruggevonden.

Europa

In IJsland moet een bedrag van gemiddeld 1.259 euro worden betaald om gedurende een week een wagen te huren en de benzinetank te vullen. Nieuw-Zeeland eindigde op de tweede plaats met 1.146 euro per week. Daarna volgen Argentinië (974 euro), Jamaica (766 euro) en Israël (695 euro).

De top tien bestaat verder uit Japan (680 euro), Zwitserland (616 euro), Marokko (611 euro), Oostenrijk (605 euro) en Ierland (598 euro).

Wanneer naar de top twintig wordt gekeken, blijkt de helft van de plaatsen door Europese landen te worden ingenomen. De Verenigde Staten staan met 551 euro op een zestiende plaats.

Het goedkoopste land van de wereld voor de huur van een wagen is Thailand. Daar moet per week rekening gehouden worden met een gemiddelde kost van amper 150 euro. Dit betekent dat de kostprijs, met inbegrip van een tank benzine, voor de huur van een wagen in het Aziatische land slechts 11 procent bedraagt van het budget dat in IJsland moet worden voorzien.

België

Thailand wordt in de rangschikking van goedkoopste landen gevolgd door Azerbeidzjan (190 euro), Libanon (223 euro), Jordanië (230 euro) en Maleisië (240 euro). België staat in deze rangschikking, samen met Brazilië, met een bedrag van 243 euro per week op een zesde plaats.

Ook Mexico, Denemarken en Roemenië behoren volgens het rapport tot de tien goedkoopste landen voor de huur van een auto. Binnen de top twintig staan verder onder meer ook Frankrijk op een twaalfde plaats met een bedrag van ruim 270 euro, Duitsland op een achttiende plaats met 315 euro en Spanje op een negentiende positie met een kost van 328 euro.

Alex Kindred, specialist autoverzekeringen bij Confused.com, merkt daarbij op dat reizigers er best aan doen om zich nog voor hun afreis naar het buitenland over het aanbod aan autoverhuur op de locatie van bestemming te informeren.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20