Huawei stelt veelbelovende P20 en P20 Pro voor, met de beste smartphonecamera op de markt

Huawei heeft in Parijs nieuwe, veelbelovende smartphones voorgesteld. Door de vele gelekte geruchten waren de verwachtingen voor de P20 en P20 Pro heel hoog, maar de toestellen lijken op het eerste zicht de mooie beloftes waar te maken. De nieuwe flagship van Huawei is de smartphone met de beste camera op de markt.

Huawei flirt tegenwoordig met Apple voor de tweede plaats als grootste smartphoneproducent ter wereld (na marktleider Samsung). Maar de ambitie van de Chinezen rijken nog veel verder en daarbij moeten de Huawei P20 en P20 Pro zorgen.

Smartphone met beste camera

Het sterkste punt van die twee nieuwe toptoestellen zijn volgens CEO Richartd Yu de driedubbele camera. “We zijn erin geslaagd de kwaliteit van een professioneel fototoestel in een dunne smartphone te steken, als eerste producent ter wereld”, zei hij op de voorstelling in Parijs.

Getoonde foto’s bevestigden zijn grote woorden en ook onafhankelijke tests plaatsen de toestellen boven de iPhone X en Samsung Galaxy S9.

Huawei P20 vanaf 649 euro

Ook de prijzen van de nieuwe smartphones zijn bekend gemaakt. De goedkoopste versie, de Huawei P20 met 128GB geheugen en 4GB RAM kost in België 649 euro terwijl de Huawei P20 Pro 899 euro kost. Er komt ook een basic model op de markt onder de naam Huawei P20 Lite.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20