Houseparty laat u samen naar live-evenementen kijken

Houseparty, de immens populaire video-app die een forse groei kende door de coronacrisis, gaat ook live-video streamen die u samen met uw vrienden kan bekijken.

Deze vrijdag gaat er een groot live-evenement van start op Houseparty, een video-app. Die gaat In the House heten en het is in feite een live-optreden van meer dan 40 artiesten. Het evenement zal drie dagen duren en zal Houseparty een nieuw systeem van samen live-kijken laten testen.

Hoe Houseparty samen kijken?

U opent de app zodra het evenement live is. Zodra u daar bent, ziet u een banner voor de show die op dat moment aan het streamen is. Die verschijnt dertig minuten voor elke uitzending, zodat u zich ook kan inschrijven voor pushnotificaties.

Deze livestreams dienen niet om alleen naar te kijken, dus niet enkel met een groepsapp. Het idee is dat u vrienden uitnodigt op Houseparty in een groepsvideochat, zoals gewoonlijk, en dan de live-uitzending opzet en samen kijkt.

Nieuwe videospeler

Houseparty heeft voor het samen kijken een nieuwe videospeler gelanceerd. Die moet op het scherm verschijnen, maar niet zodanig dat de gezichten van uw vrienden bedekt zijn terwijl u kijkt.

De live-show zal een keer worden uitgezonden, er komt een heruitzending 12 uur na het eerste uitzenduur. Daarna is het definitief voorbij, er komt geen video op andere kanalen.

Live-evenementen

Houseparty ziet het samen kijken als een integraal deel van hoe het bedrijf verder zal gaan. Er komen dus nog veel live-evenementen.

‘Veel entertainers gaan nu online optreden tijdens deze bijzondere periode. Dit evenement is dan ook heel bijzonder. Het is niet zomaar een ander virtueel muziekfestival, maar een samenstelling van gedeelde ervaringen’, klinkt het bij Houseparty.

‘Met deze livespeler hopen we een meer interactieve ervaring voor onze gebruikers te creëren zodat ze er samen van kunnen genieten in de toekomst.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20