‘House of the Dragon’-reeks lanceert AR-game als opwarmer

Het is nog ongeveer een maandje wachten tot de Game of Thrones-prequel House of the Dragon op HBO Max, en bij ons op Streamz, verschijnt. Maar de streamingdienst lanceert al een bijhorende AR-game (Augmented Reality).

Die kreeg de naam House of the Dragon: DracARys en is gratis te downloaden in de Apple App store of op Google Play.

In het spel zal je je eigen draak kunnen opvoeden. Iedere draak zal uniek zijn aan zijn gebruiker en een persoonlijkheid ontwikkelen gebaseerd op jouw interactie met hem. Daarbij zal je enkele woordjes Valyrisch, een fictieve taal uit de Game of Thrones-wereld, leren om je draak te kunnen trainen.

Met behulp van die taal zal je je draak ook bevelen kunnen geven via een speciaal systeem met stemherkenning. Eens je draak helemaal opgegroeid is, kan hij de wijde wereld van Westeros intrekken om andere draken te ontmoeten.

DracARys

Momenteel is de DracArys-app slechts te downloaden in 19 landen. Daaronder vallen: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Mexico, Polen, Portugal, Spanje, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Iets later zou de game ook in andere landen beschikbaar moeten zijn, waaronder België.

House of the Dragon

De prequel-serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af.

De reeks zal dieper ingaan op de zogenaamde Dance of the Dragons, een grote burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. Het vertelt de geschiedenis van de familie Targaryen, het huis dat bekend staat om hun draken. De aankomende reeks kreeg onlangs een eerste, officiële trailer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20