Hoop op handelsakkoord duwt beurzen lichtjes hoger

Het ziet er naar uit dat er alsnog een handelsakkoord komt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De beurzen gaan het kerstweekend in met een bescheiden winst.

De onderhandelingen tussen het VK en de EU zitten in de laatste rechte lijn. Volgens de meest recente berichten moeten enkel nog de details besproken worden over de visserij. Dat was de afgelopen maanden één van de hete hangijzers tijdens de onderhandelingen. Hoe dan ook lijken de beleggers er alle vertrouwen in te hebben dat er tegen vanavond een akkoord uit de bus komt.

Halve beursdag

Het was overigens een halve beursdag dus hebben de Europese beurzen om 14 uur al de deuren gesloten. De Bel20 gaat het kerstweekend in met een kleine winst van 0,1 procent. Telenet was de grote winnaar in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in België en ging er 2,33 procent op vooruit.

Na het luiden van de openingsbel ging ING 1,82 procent hoger, maar de bank kon die stevige opwaartse beweging niet aanhouden. Uiteindelijk bleef de winst beperkt tot 0,81 procent.

De EuroStoxx50 ging 0,1 procent hoger. BNP Paribas kon de winst die het donderdagochtend heeft geboekt niet vasthouden en eindigde uiteindelijk dicht bij huis. Crédit Agricole won 0,57 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20