Hongkongs cryptoplatform OSL biedt nu ook diensten aan in Latijns-Amerika

Het in Hongkong gevestigde cryptohandelsplatform OSL is nu ook beschikbaar in Latijns-Amerika. Concreet zal het professionele en institutionele beleggers in Argentinië, Brazilië, Colombia en Mexico toegang geven tot zijn handelsactiviteiten. Dat zei het bedrijf dinsdag in een verklaring.

De onderneming, die deel uitmaakt van BC Group, een technologie- en digitaal activabedrijf, zal institutionele klanten “toegang bieden tot een wereldwijde liquiditeitspool”, klinkt het in de verklaring. OSL is het eerste en enige digitale activabedrijf met een vergunning van de Hongkongse beurswaakhond Securities and Futures Commission.

Fernando Martinez, OSL’s topman voor Amerika, vertelde aan cryptonieuwssite CoinDesk dat het bedrijf inspeelt op de groeiende vraag naar cryptodiensten onder institutionele beleggers in Latijns-Amerika. De bedoeling is om er regionale fondsen, family offices en private banken te bedienen.

“Tot het einde van het jaar hebben we vergoedingen geschrapt voor professionele beleggers en instellingen die willen beginnen (…) (werken) met onze exchange”, zei Martinez. Hij voegde eraan toe dat zijn exchange niet met lokale valuta’s werkt, maar rechtstreeks met Amerikaanse dollars.

Bitcoin ETF op de Braziliaanse beurs

De afgelopen maanden hebben grote financiële dienstverleners in de regio een aantal nieuwe beleggingsproducten gelanceerd. In juni begon blockchain-beleggingsfirma QR Capital met de handel in zijn Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Braziliaanse beurs. Een maand later noteerde het bedrijf een Ether ETF op dezelfde beurs na goedkeuring te hebben gekregen van de toezichthouders.

Eerder deze maand kondigde de Mexicaanse effectenbeurs (BMV) aan dat het overweegt cryptofutures op zijn derivatenbeurs te noteren.

Martinez zei dat OSL zou concurreren met regionale platforms die momenteel soortgelijke diensten aanbieden.

OSL biedt voornamelijk brokerage- en exchange-diensten aan, en in mindere mate custodial-diensten. Martinez gelooft dat institutionele cryptohandel binnenkort de retail-cryptohandel in Latijns-Amerika zal evenaren.

Wellicht wordt voor de beurs ook de Hongkongse grond te warm onder de voeten, nu China z’n nultolerantiebeleid ten opzichte van de crypto-industrie intensiveert.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20