Hoe maak je een simulatie van je lening online?

Laten we eerlijk zijn, een online simulatie van je lening maken is geen rocket science. Op veel sites vind je tools terug die je een idee geven van welk bedrag je kan lenen. Maar hoe werkt dat precies? Welke info moet je in ruil geven? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n online simulatie?

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten of je geld wil lenen voor de aankoop van onroerend goed (hypothecair krediet), voor renovatiewerken, voor de aankoop van een auto (autolening) of voor andere redenen (persoonlijke lening). Als je dat weet, kan je de juiste simulator selecteren. Afhankelijk van het bedrag dat je wil lenen en van je gewenste rentepercentage is het mogelijk om een simulatie op maat te verkrijgen.

Over het algemeen vraagt de online simulator volgende informatie:

  • Het te lenen bedrag
  • De periode waarbinnen je wil lenen (en dus de lening wil terugbetalen)

De simulator geeft je dan de volgende info:

  • Het jaarlijkse kostenpercentage
  • Het bedrag dat je maandelijks moet terugbetalen
  • De totaal te betalen rente

Online simulatie van je lening: de voordelen

  • Snelle vergelijking van de kredietaanbiedingen op de markt
  • Het is niet nodig om je te verplaatsen naar een kantoor
  • Het geeft je een referentiepunt dat je kan gebruiken wanneer je naar verschillende banken en agentschappen stapt

Online simulatie van je lening: de beperkingen

  • Het is moeilijk om te vertrouwen op online tarieven
  • De bank blijft de beste plaats om een krediet te verstrekken
AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Een online simulatie van je lening heeft dus een heleboel voordelen. Dankzij deze tool krijg je snel een algemeen overzicht van de lening die je kan aangaan, welk bedrag je maandelijks moet afbetalen en het tarief dat je kan krijgen. Neem wel geen overhaaste beslissingen, want het is belangrijk om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Om een volledig gepersonaliseerd overzicht te krijgen, blijven de banken en agentschappen de beste optie om kredieten te verstrekken. Maar een online simulatie geeft je wel een referentiepunt waartegen je het voorstel van andere aanbieders kan afwegen.

Wil je online je lening simuleren? Dat kan hier!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20