Hoe kan ik geld lenen als student?

Als student gaat het leven je op financieel vlak vaak niet bepaald voor de wind. Je studie neemt erg veel tijd in beslag waardoor de kans bestaat dat je niet zomaar nog een leuke bijverdienste kan doen. Omwille van deze reden gaan veel studenten dan ook op zoek naar een mogelijkheid om geld te lenen, uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten. Wil jij ook graag een lening afsluiten, maar is het voor jou niet meteen duidelijk hoe dat op de interessantste wijze kan gebeuren? In dat geval kunnen deze 5 tips je daar ongetwijfeld bij verder helpen!

Tip 1: Geld lenen tegen een aantrekkelijke rente

Verschillende banken bieden de mogelijkheid aan studenten om een lening af te sluiten. Het kan hierbij gaan om een studentenlening, maar er kan ook sprake zijn van een gewone persoonlijke lening tegen een interessante rente. Een voorbeeld van zo’n kredietverstrekker is Cetelem waarbij er een persoonlijk krediet met een jaarlijkse intrest van slechts 4,95 procent kan worden afgesloten. Deze gunstige rente zal bij heel veel studenten als muziek in de oren klinken.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simulerenaan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Let op: geld lenen kost ook geld!

Tip 2: Het afsluiten van een onderhandse lening

De meeste studenten kiezen er voor om bij de ouders geld te lenen om rond te komen. De ouders kunnen het geld schenken, maar er kan ook sprake zijn van een onderhandse lening. Dit type van lening kan ook worden afgesloten bij andere familieleden en zelfs bij vrienden. Het maken van goede afspraken is op dit vlak wel een vereiste.

Tip 3: Geld lenen bij de hogeschool of universiteit

Verschillende universiteiten evenals hogescholen bieden hun studenten de mogelijkheid aan om een studiefinanciering aan te vragen. Uiteraard gelden er op dit vlak wel een aantal voorwaarden, maar doorgaans is dit een zeer interessante optie. In het merendeel van de gevallen dient de aangegane schuld bovendien ook slechts te worden terugbetaald na afloop van de studie. Dit zorgt ervoor dat je, je eerst volledig op de lessen en examens kan focussen vooraleer je zorgen te maken over de schuld die je hebt aangegaan.

Tip 4: Een mini lening, interessant?

Je zou er als student ook altijd voor kunnen kiezen om een mini lening aan te vragen. Een dergelijke lening kan online worden aangevraagd, maar wordt beperkt tot zo’n 1.000 euro.

Tip: Vraag een lening aan bij Cetelem vanaf 1.200 euro

Tip 5: Het aanvragen van een kredietkaart

Algemeen heerst nog steeds de veronderstelling dat je voor het aanvragen van een kredietkaart over een bepaald inkomen dient te beschikken. Dit is globaal gezien inderdaad de regel, maar er bestaat ook zoiets als een studenten kredietkaart. Dergelijke kredietkaarten beschikken doorgaans over een kleinere limiet, maar kunnen perfect door studenten worden aangevraagd. Ook dit kan voor veel studenten een mogelijkheid zijn om tijdelijk over een beetje extra financiële middelen te beschikken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20