Hoe kan ik een autolening aanvragen?

Een lening voor een auto vraag je niet elke dag aan. Bij het aanvragen van een autolening komt heel wat kijken. Met welke zaken moet je rekening houden? Hoe pak je een aanvraag van een autolening nu het best aan?

Het proces voor het aanvragen van een autolening is vrijwel hetzelfde bij iedere financiële instelling. In de eerste plaats is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of je effectief de lening kan terugbetalen. Het zou immers geen goed idee zijn om een lening aan te gaan als je geen goede financiële vooruitzichten hebt. Ten tweede kan je de bank vragen om een kredietverslag aan jou te bezorgen. Dankzij dat verslag zal je weten hoe kredietwaardig je bent.

AanbiederGratis adviesBereken je winst (tip!)
Tip: bespaar tot 50% op je autoverzekering.Bereken nu hoeveel jij kan besparen.Berekenen
Tip: Geniet van 2 maanden gratis autoverzekering bij DVV.Berekenen
Tip: krijg 2 maanden gratis omnium voor je geëlektrificeerde wagen.Simuleer

Offertes

Verder vraag je best offertes aan bij verschillende instellingen. Zo krijg je een beter inzicht in de gangbare tarieven en rentevoeten op de markt. Op deze manier ben je zeker dat je niet te veel betaalt voor je lening. Je kan je offertes binnen enkele minuten online aanvragen. Het enige wat je moet doen, is enkele persoonlijke- en financiële gegevens invullen waarna je redelijk snel de beste lening op je scherm te zien krijgt. Natuurlijk kan je ook altijd een keer langsgaan bij de kredietverstrekker als je liever je lening persoonlijk wil afsluiten. Na een grondige vergelijking kan jij kiezen voor de beste autolening.

Dat zorgt voor een bepaalde zekerheid als ontlener. Het is belangrijk om te weten dat autoleningen altijd vaste rentevoeten hebben. Zo kom je tijdens het lenen niet voor verrassingen te staan.

Definitieve aanvraag

Na het kiezen van de beste autolening kan je overgaan tot de definitieve aanvraag. Er zal niet veel verschil zijn ten opzichte van de offerteaanvraag. Wanneer je een offerte aanvraagt, moet je gewoon je gegevens invullen, maar bij de definitieve aanvraag zal je deze gegevens moeten kunnen bewijzen aan de hand van documenten. Deze dienst wordt ook online aangeboden door sommige kredietverstrekkers. Bij de online aanvraag scan je jouw bewijsstukken in en voeg je ze in bijlage toe aan je mail.

Leen niet meer dan nodig

Het is niet verstandig om meer geld te lenen dan je nodig hebt om je auto te kunnen betalen. Sommige mensen willen meer lenen om zo extra geld te krijgen. Vaak vergeten ze dat dat zorgt voor een verhoging van de totale kost van de autolening. Een hoger leenbedrag brengt meer rente met zich mee. Weet dus van in het begin dat de kosten enorm kunnen oplopen in dit geval. Je leent dus best nooit meer dan de aankoopprijs van de auto die je wilt kopen.

Een autolening aanvragen is niet moeilijk. Weet gewoon dat je best offertes aanvraagt en een lening aangaat die evenveel bedraagt als de aankoopwaarde van je auto.

AanbiederGratis adviesBereken je winst (tip!)
Tip: bespaar tot 50% op je autoverzekering.Bereken nu hoeveel jij kan besparen.Berekenen
Tip: Geniet van 2 maanden gratis autoverzekering bij DVV.Berekenen
Tip: krijg 2 maanden gratis omnium voor je geëlektrificeerde wagen.Simuleer
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20