Hoe je tijdens een sollicitatiegesprek vragen over je CV beantwoordt

In een groot aantal gevallen beginnen sollicitatiegesprekken met de vraag of je een overzicht kunt geven van de werkervaring die je op hebt gedaan. Dit zal vaak gebeuren door middel van het verzoek “kunnen we even je CV doorlopen?” Het doel van deze veel voorkomende vraag zal voor de meeste sollicitanten direct duidelijk zijn: achterhalen wat je in je vorige arbeidssituaties aan ervaring op hebt weten te bouwen. Werkervaring kun je overigens niet alleen opdoen tijdens een betaalde baan, maar ook tijdens een stage of het doen van vrijwilligerswerk.

Hoe kun je vragen over je CV beantwoorden?

Een typisch antwoord, dan dus door veel kandidaten zal worden gegeven, zal bestaan uit een opsomming van hun werkervaringen die zijn in het verleden op hebben gedaan. Hierbij worden doorgaans niet alleen de functietitels nadrukkelijk worden aangegeven, maar ook de namen van hun voormalige werkgevers of leidinggevenden. Op het moment dat je deze weg gaat bewandelen tijdens een sollicitatiegesprek, dan loop je uiteraard het risico dat je een werkgever zaken vertelt waar hij, of zij, al lang allang van op de hoogte is. Bovendien zul je op die manier een belangrijke kans mislopen om het gesprek op een positieve manier vorm te geven. In plaats van het geven van een samenvatting van de feiten die je al eerder op je CV hebt vermeld, kun je deze vraag ook beschouwen als een kans om de aspecten op je CV te gebruiken om aan je gesprekspartner te laten zien dat je een fantastische match vormt met de vacante functie.

Wees selectief bij het beantwoorden van deze vraag

Als je een vraag over je CV gaat beantwoorden, dan kun je deze gelegenheid prima aanwenden om een ​​goede indruk te maken tijdens het begin van dit belangrijke gesprek. Je kunt dit immers doen door je gesprekspartner door je CV te leiden en op die manier juist een aantal geselecteerde punten te benadrukken. Dit wil dus zeggen dat je de meest essentiële punten met betrekking tot je werkervaring naar voren schuiven. Bovendien is het niet noodzakelijk dat je alles wat je hebt gedaan gaat bespreken of tot in detail uit gaat diepen. Je gesprekspartner is meestal namelijk al in het bezit van een kopie van je CV, en dus al goed op de hoogte van de dingen die je in eerdere functie hebt gedaan. Maar ook wanneer je voor welke werkgever hebt gewerkt en wat je functie binnen een bepaalde onderneming precies was.

Het doel van je antwoord moet dan ook vooral zijn: het kort en bondig bespreken van je werkervaring. Je antwoord hoeft niet zo lang te zijn, het zou anders wellicht vervelend of zelfs saai kunnen worden voor de persoon die je verhaal aan moet horen. Je verdiepen in de kleinste details, of door blijven zagen over iets, is dat ook zeker af te raden. Beter probeer je een goed samenhangend verhaal te vertellen waarbij je je antwoord zo goed mogelijk aan probeert te laten sluiten op de meest kritische eisen voor de job waar je voor solliciteert. Het is dan ook zaak dat je, ruimschoots voor je het sollicitatiegesprek gaat voeren, een aantal aspecten van je werk, opleiding en vrijwilligers uit het verleden te selecteren die het best aan zullen tonen dat je de juiste kwaliteiten in je mars hebt om uit te kunnen blinken in de vacante functie.

Focus je op je prestaties en vaardigheden

In plaats van een neutraal beeld te schetsen van je functietitels en verantwoordelijkheden, kun je ook de belangrijkste prestaties naar voren schuiven en verwijzen naar de vaardigheden die je nodig hebt om deze successen ook in je nieuwe baan te kunnen bereiken. 

Je mag hierbij zeker niet vergeten te vermelden op welke manier je de bottom line van je vorige werkgever hebt weten te beïnvloeden toen je deze functie bekleedde en hoe je een meerwaarde was voor zijn, of haar, bedrijf. Verder moet je proberen om je sterke punten te presenteren in de vorm van anekdotes waarin je laat zien dat je bepaalde problemen op hebt gelost en uitdagingen die je succesvol aan bent gegaan. Dit is eveneens een uitgelezen kans om de bewegingen in je loopbaan in beeld te brengen en je dromen kenbaar te maken als je het belangrijk vindt om carrière te gaan maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen, “Werken bij mijn eerste werkgever heeft me veel geleerd over productmarketing, maar ik heb uiteindelijk toch de overstap gemaakt naar bij vorige werkgever omdat hier mij de mogelijkheid geboden werd om zelf een team te gaan leiden. Werken in een dergelijke leidersrol, maar ook werken in teamverband, staan voor mij immers hoog op mijn prioriteitenlijstje.” 

Je hoeft niet alles op je CV te bespreken

Tijdens het formuleren van een antwoord op vragen over je CV ben je uiteraard vrij om bepaalde zaken niet te zeer op de voorgrond te brengen, of zelfs helemaal achterwege te laten. Hierbij kun je denken aan banen of kwaliteiten die niet relevant zijn voor de functie waar je op dat moment voor solliciteert. Ook kun je ervoor kiezen om je CV niet op een chronologische manier te presteren. Aan het einde van deze presentatie moet het voor je gesprekspartner echter wel duidelijk zijn welke 5 tot 7 kwaliteiten een bewijs zijn van het feit dat je de meest ideale kandidaat bent voor de vacante functie en dat je weet te presteren op een hoog niveau binnen deze job. 

Zet alle feiten goed op een rij

Bij het beantwoorden van vragen over je CV is het echter wel van groot belang om nauwkeurig te zijn op het moment dat je je arbeidsgeschiedenis gaat bespreken. Wanneer je je gestrest bent vanwege het voeren van dit belangrijke gesprek kan het echter gemakkelijk gebeuren dat je één of meerdere precieze details van je CV of je arbeidsverleden bent vergeten. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan doe je er goed aan om voor je sollicitatiegesprek je CV nog een door te nemen en een kopie mee te nemen naar het je afspraak. Zo kun je immers altijd even nakijken als je bijvoorbeeld een exacte datum bent vergeten. Dit zal je zelfvertrouwen niet alleen een enorme boost geven, maar ook het sollicitatiegesprek veel soepeler en vlotter laten verlopen met als resultaat dat je een positieve indruk achter zult laten bij je potentiële werkgever.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20