Hier zijn ze: de beste uitvindingen van 2017

Naar jaarlijkse gewoonte stelde het magazine TIME een lijst met de beste uitvindingen van het afgelopen jaar samen. In die lijst prijken naast de iPhone X en de Tesla Model 3 ook een mok die je koffie op de perfecte temperatuur houdt.

iPhone X

[media-credit name=”Justin Sullivan/Getty Images/AFP” align=”aligncenter” width=”1024″][/media-credit]
Apple’s nieuwste paradepaardje is nog maar net uit, maar haalt de lijst van TIME weergaloos. Volgens het magazine is de iPhone X “een nog slimmere smartphone”.

Nike Pro Hijab

[media-credit name=”© Nike” align=”aligncenter” width=”1024″]muslim woman running hijab[/media-credit]

Een heel andere uitvinding die de lijst haalt, is de hoofddoek voor sporters van Nike. Het bedrijf maakte de hijab samen met gewichtheffer Amna Al Haddad en is gemaakt uit een lichte, ademende stof. De uitvinding heeft een grote symbolische waarde, omdat het ‘bewijst’ wat moslimvrouwen allemaal kunnen zijn, zo schrijft TIME.

Tesla Model 3

[media-credit name=”© Steve Jurveston” link=”https://www.flickr.com/photos/jurvetson/36251519855/in/photolist-WZZmfn-VYzZpX-rwpd6o-5MsJqJ-WYAY7A-cBiHo9-F8WvAL-VXMFRy-eaNGHQ-9M2QU4-XeqvSp-VXMEu5-W1g4Uz-6drUa6-pRdgzf-eFABjZ-nPN9ao-W1g5ET-WCCRTs-FVdP4C-qrZnfT-Rrrwz7-WyXYpL-kU4W6Z-FSZr2n-eEbPb9-FSTL1B-pjhiFG-T258uS-FSTKT2-T258A3-WiSv4H-CUvsiX-WcmuZY-UbhdaQ-FQAHm5-UHSCPU-VdMfse-myz3hv-WfJ3W2-QPu8QH-uoNHw5-WsiWQ4-FNTqR9-FGUMeJ-W1g6fv-WfJ4NH-Wcmuwd-WfJbjt-sdPoCH” align=”aligncenter” width=”1024″]Tesla Model 3[/media-credit]

Elektrisch rijden, dat is de toekomst. Volgens TIME zou door de Tesla Model 3 elektrisch rijden wel eens helemaal mainstream kunnen worden. Het bedrijf heeft alvast moeite met het bijhouden van de bestellingen die binnenkomen.

Een draagbare borstvoedingspomp

© Willow Pump
Melk afkolven zonder dat je vast hangt aan een reeks buisjes, flesjes en luide machines? Yes please! De Willow Pomp is dé uitvinding voor jonge mama’s. Het toestel is klein genoeg om onder je kleren te passen en omdat het draadloos is, kan je ook nog perfect andere dingen doen terwijl je melk afkolft.

Mok voor perfecte koffie

© Ember
Wie vaak koffie drinkt, kent het probleem: je hebt zo’n zin in koffie dat je je al snel verbrandt bij de eerste slok die je neemt. Of je vergeet de tas koffie die op je bureau staat en eenmaal je er terug aan denkt, heb je koude koffie, bah. Daarom is er nu de Ember Mug. De uitvinder, Clay Alexander, heeft een stalen mok uitgevonden die je koffie perfect op temperatuur houdt. Via een app kun je de temperatuur van je koffie instellen en via de keramische bekleding van de mok, blijft je koffie perfect op die temperatuur.

Spinner Fidget

[media-credit name=”CC0 via Pixabay” link=”https://pixabay.com/en/fidget-spinner-mental-health-autism-2377408/” align=”aligncenter” width=”1024″][/media-credit]

Ja, zelfs dit compleet nutteloos stukje speelgoed heeft de lijst van TIME gehaald. Het is ook meteen de goedkoopste uitvinding die op de lijst staat. De reden waarom het speelgoed zo’n goeie uitvinding is, is simpel volgens TIME: ze zijn overal aanwezig en iederéén spint ermee. Marketing van de bovenste plank.

De volledige lijst van TIME kan je hier terugvinden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20