Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 06 DEC

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
24/10/2020 goodbye.be 5 min leestijd

Het reispaspoort van Jolien Roets

Jolien Roets (helemaal rechts) op de top van Mount Batur in Bali met haar vriend Hakim, Average Rob en zijn lief.

Elke week vraagt Goodbye een bekend en/of interessant persoon naar zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: Qmusic-presentatrice en dj Jolien Roets! 

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom? 

Tegenwoordig verlang ik er enorm naar om nog eens naar Marokko te gaan. Drie jaar geleden bezocht ik het land voor het eerst, met mijn lief Hakim (Chatar, nvdr.), die Marokkaanse roots heeft. We hebben toen een rondreis van 20 dagen gemaakt en dat was zo een ongelooflijke ervaring. Van de steden naar de woestijn, naar de prachtige palm-oases. ’t Is echt een fantastisch mooi land en ik vond het ook super om te zien hoe mijn lief er zich meteen terug thuis voelde. Ze hadden ons ook extra graag, omdat hij ook de taal spreekt. Een minitripje naar Fez boek ik meteen wanneer het terug mogelijk is.

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht? 

Tijdens onze trip naar Bali in 2018 beklommen we in het midden van de nacht Vulkaan Batur. We vertrokken rond 2u aan ons hotel en begonnen onze tocht naar de top rond half 4. Pikdonker, begeleid door een gids en met een zaklampje. Na een heftige klim van 2 en een half uur, kregen we ontbijt – nog altijd in het donker – en koffie en konden we op een bankje wachten tot de zon opkwam. Het moment dat we het silhouet van de grootste vulkaar van het eiland – Vulkaan Agung, die op dat moment verboden terrein was door de aardbeving van eerder dat jaar – tegen de zon afgetekend zagen in de verte, ga ik nooit meer vergeten. Magisch.

3. Wat is het leukste souvenir dat je bezit? En welk verhaal zit erachter? 

In Mexico vorig jaar was ik helemaal in de ban van de typische kleurrijke doodshoofden. Drie weken zijn we daar geweest en hebben we rondgekeren naar de ideale om mee te nemen, om er uiteindelijk eentje te kopen op de luchthaven op de laatste dag. Superblij mee. ’t Is een roze.

4. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert? 

De Wifi installeren op onze smartphone, om meteen op zoeken wat de hotspots, restaurantjes en plaatselijke bezienswaardigheden zijn.

5. Welk gerecht/etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt. 

In Bali zijn we op Gili Trawangan in een volledig vegan restaurant gaan eten. Jackfruit ipv pulled pork en heerlijke groentencurry. Ongelooflijk lekker. Zelfs mijn lief, die een notoir vleeseter is, spreekt er nog steeds over. En in Mexico kwamen we op aanraden van onze B&B hosts vorig jaar in een huiskamerrestaurantje terecht, waar je tortilla’s, torta’s en quesedillas kon eten voor 0,30 euro per stuk. De Mexicaanse mama’s stonden die klaar te maken in de keuken, terwijl de kinderen speelden in de binnentuin. Beste. Eten. OOIT.

6. Wie/wat mis je het meest als je op reis bent? 

Eigenlijk heb ik nog nooit iets of iemand gemist tijdens onze lange reizen, maar nu we twee katjes hebben – Kim & Kanye – voel ik toch niet meteen de goesting om 3 volledige weken weg te zijn. Ik zou het echt pijnlijk vinden om hen achter te laten. Of er zou al iemand vrijwillig in ons huis moeten komen leven voor de volledige periode. Daar zal wel iemand voor te vinden zijn, zeker?

7. Op reis kan ik écht niet zonder … (vul aan)

Veel geld. Haha. Klinkt stom, maar ik werk een heel jaar superhard en heb recent ontdekt dat dat vooral is om mee op reis te kunnen gaan. En eens het dan zover is, wil ik niet constant moeten overwegen of we ‘dat wel zouden doen, want ja, dat kost toch veel, blabla’. Nee, dan wil ik echt alles doen waar ik zin in heb. Pas op, ik boek ook wel budget-hotels en zal wel vergelijken, maar eens we daar zijn, mag ‘te duur’ ons niet tegenhouden om te genieten. En af en toe doen we ook eens volledig over the top chique. Vooral mijn lief kan dat heel goed.

8. Wat is je favoriete reis-activiteit? 

Ik kan enorm genieten van rondrijden, op een fiets, met een brommer, in de auto. Overal waar we al op vakantie zijn geweest, hebben we er eentje, twee of alle drie gehuurd. Je kan er veel meer door zien op korte tijd en echt een deel van het dagelijks leven worden. Vorig jaar in Mexico zijn we ook gaan zeilen op het prachtige Bacalar-meer, dat was ook zo fijn.

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  65.889.578
 • Aantal
  doden
  1.518.573
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  587.439
 • Aantal
  doden
  17.142
Logo Business AM

Business AM | Stocks