Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 21 SEP

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
06/08/2020 goodbye.be 4 min leestijd

Herbronnen in een Finse sauna

De sauna vormt meer dan zomaar een subcultuur in de Finse samenleving: voor de 5,5 miljoen inwoners telt Finland maar liefst 3 miljoen sauna’s. Samen met vrienden en familie tot rust komen en ontstressen wordt hier niet gezien als een luxe, maar als een ware noodzaak. Wil je ook zelf eens een echte Finse sauna in? Wij sommen Helsinki’s meest opvallende sauna’s voor je op.

Allas Sea Pool

Sauna Finland - Allas Sea Pool

In dit moderne, hippe complex vlak aan de Baltische Zee maak je gebruik van een van de drie grote sauna’s. Allas gaat echter voor een totaalbeleving en telt daarnaast ook twee verwarmde zwembaden, een zwembad met zeewater dat uit de omgeving opgepompt wordt, een outdoor fitness, en nog veel meer.

Allas organiseert ook tal van originele events, zoals saunayoga, een aangepaste vorm van yoga die je bij 50°C uitoefent, en cooling down-sessies vergezeld van een glas wijn.

Meer info op www.allasseapool.com

Kaurilan Sauna

Sauna Finland - Kaurilan Sauna

Wil je eens ervaren wat een authentieke Finse sauna inhoudt? Dan is Kaurilan voor jou de place to be. Het complex dateert uit de 19de eeuw en aangezien er geen elektriciteit is, wordt het gebouw verlicht door middel van kaarsen.

Bovendien vind je hier enkel de originele meubelstukken die hier al decennialang gebruikt worden. Authentieker en sfeervoller kan bijna niet! Na het genieten in de sauna ga je neerzitten rond het gezellige haardvuur en bak je jouw eigen Finse worstjes en smul je van versgebakken brood.

Meer info op www.punsseli.fi

Löyli

Sauna Finland - Löyli

Löyli is the new big thing in Helsinki: dit gloednieuwe complex verrast met zijn moderne houten architectuur, maar pakt binnenin uit met traditionele Finse sauna’s. Löyli ligt vlak aan de zee en je mag hier het hele jaar door een duik komen nemen in het verfrissende water, zelfs in de ijskoude winter! Na een deugddoend dagje wellness geniet je na op het grote terras, want later op de avond tovert Löyli om tot een restaurant en nachtclub.

Meer info op www.loylyhelsinki.fi

Yrjönkatu Swimming Hall

Sauna Finland - Yrjönkatu Swimming Hall

In Yrjönkatu kom je niet enkel om van een relaxerende saunasessie te genieten. Het gebouw dateert uit 1928 en is daarmee het oudste openbare zwemland van Finland. De knappe classicistische architectuur alleen al is de moeite waard om hier een duik in het water te komen nemen.

In Yrjönkatu vind je verschillende types sauna’s: met verwarming op elektriciteit, hout of stoom. Heb je van al dat zwemmen en zweten honger gekregen? In het hoog aangeschreven restaurant Café Yrjö word je hier ook op culinaire wijze verwend.

Meer info op www.hel.fi

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.772.545
 • Aantal
  doden
  956.915
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  100.748
 • Aantal
  doden
  9.944
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks