Hema moet miljoenen euro’s coronasubsidie terugbetalen

Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met Hema dan gedacht en daardoor heeft de Nederlandse winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidies gekregen dan nodig.

Het Nederlandse warenhuis kreeg een voorschot van 11,4 miljoen euro, maar verwacht daarvan 6 miljoen euro terug te moeten betalen. Dat bevestigt Hema na berichtgeving door de Nederlandse zender RTL Z.

Hema verwachtte bij de aanvraag van de subsidie dat de omzet door de coronacrisis veel verder in zou zakken dan uiteindelijk is gebeurd, onder meer doordat de Nederlandse winkels toch open konden blijven. ‘We hebben online ook veel meer verkocht. Sinds de uitbraak van het coronavrius is die omzet gemiddeld ongeveer verdubbeld ten opzichte van vorig jaar’, aldus een woordvoerder van de keten.

Het warenhuis voldoet wel nog aan de voorwaarden voor de aanvraag van de NOW-regeling (Noodmaatregel voor Overbrugging van Werkgelegenheid) in Nederland, een tegemoetkoming in de loonkosten. Daarvoor moest de omzet wegens de coronacrisis met minstens 20 procent dalen.

Lees ook: Wordt Hema zusterbedrijf van Delhaize

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20