Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Helikoptergeld in Knokke: cheque van 200 euro voor alle tweedeverblijvers

Logo Business AM
Economie

30/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

ISOPIX

Mensen met een tweede verblijf in Knokke krijgen een waardebon van 200 euro. Dat geldbedrag dient om de lokale economie te steunen na de coronacrisis, en wordt ook neergezet als compensatie voor de verblijfstaks die ondanks alles betaald moet worden. Totale prijskaartje voor de gemeente: 3 tot 4 miljoen euro.

Iedereen moet in zijn kot blijven en dat betekent ook geen tripjes naar een tweede verblijf aan de kust. Toch moeten de tweedeverblijvers een verblijfstaks blijven betalen. Net daarom komt de Knokse burgemeester Leopold Lippens met deze maatregel. Lippens meldde dat aan de krant Het Nieuwsblad.

Knokke-Heist heeft een goedgevulde schatkist ter waarde van tientallen miljoenen euro’s. Elk tweede verblijfadres kan een waardebon van 200 euro in de bus verwachten. De gemeente schat dat het om 15.000 à 20.000 adressen gaat. Dat maakt de schatkist zo’n 3 à 4 miljoen euro lichter. De waardebon moet gebruikt worden bij lokale handelaren en steunt ook de getroffen tweedeverblijvers.

Extra maatregelen

Lippens kwam eerder al met snelle maatregelen tegen de coronacrisis en plaatste Knokke-Heist als eerste Vlaamse gemeente in lockdown. Nu komt er dus ook nog een heus herstelplan aan te pas. De waardebonnen zijn daar maar een klein deel van. De praktische uitwerking van de waardebonnen wordt nog verder bekeken door het gemeentebestuur.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks