Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Helft minder auto’s onderweg sinds begin van coronacrisis

Logo Business AM
Coronacrisis

27/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Er staan nog amper files op de Belgische wegen, sinds de meeste mensen verplicht thuiswerken. Dat blijkt uit cijfers van de openbare omroep VRT en verkeerspartner Be-Mobile.

Net voor de crisis, op maandag 2 maart, stond er in heel België zo’n 315 kilometer file tijdens de ochtendspits. Drie weken later, op maandag 23 maart, was dat nog amper 18 kilometer. Volgens verkeerspartner Be-Mobile komt dat overeen met een daling van 48,5 procent. Ook op lokale wegen is het merkelijk rustiger, bewijzen de cijfers van telraam.net. Dat is een platform waarmee burgers het verkeer in hun eigen straat meten.

Bij het vrachtwagentransport tekent zich een andere trend af. Het aantal vrachtwagens blijft door de band genomen gelijk, behalve op 16 maart. Die maandag reden er zelfs gemiddeld 3 procent méér vrachtwagens rond, voornamelijk overdag. Een mogelijke verklaring is het hamstergedrag in supermarkten. Omdat de voorraden snel verminderen, waren extra leveringen nodig. Intussen is die hamsterperiode wat voorbij.

Het systeem van thuiswerken vond dus de afgelopen weken snel en radicaal ingang. Dat blijkt uit cijfers van Acerta. De hr-dienstenverdeler denkt zelfs dat de coronacrisis de terughoudendheid rond telewerk grotendeels weggenomen heeft. En ook voor de luchtkwaliteit in België is deze situatie enigszins positief, al hebben de weersomstandigheden eveneens een invloed.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks